Το θερινό εξάμηνο έφτασε στο τέλος του. Μετά από τόσους δύσκολους μήνες διαβάσματος ήρθε η ώρα της κρίσης: η εξεταστική. Το ξέρω δεν είναι ευχάριστης περίοδος. Άγχος, ξενύχτη και αγωνία είναι λίγα από τα συναισθήματα που δημιουργεί στους φοιτητές. Όμως υπάρχουν μερικά κόλπα  να επιβιώσεις και να ζήσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Οργάνωση

Το σημαντικότερο στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου είναι η οργάνωση. Είτε αυτή είναι στην ύλη είτε στο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία οργάνωση και μια τάξη, ώστε να προλάβουμε και άλλες γενικότερα και να μη κυριαρχήσει το άγχος. Η οργάνωση στην ύλη περιλαμβάνει και υπάρχει τάξη στις σημειώσεις και γενικότερα στο υλικό του μαθήματος. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Διατροφή 

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Οι φοιτητές πρέπει να εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή φρούτα, λαχανικά, ψάρι και ξηρούς καρπούς. Οι τροφές αυτές βοηθούν στη μνήμη και στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον η κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών βοηθάει στη καλύτερη απορρόφηση της γνώσης. Ακόμα έρευνες έχουν δείξει ότι αν έχεις μαζί σου στη διάρκεια της εξέτασης καραμέλα ή σοκολάτα, μειώνουν το άγχος.

Άσκηση

Ειναι γνωστές οι επιδράσεις της σωματικής άσκηση στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και στη καλύτερη απορρόφηση της γνώσης. Ιδιαίτερα το τρέξιμο βοηθάει και μείωση του άγχους που επικρατεί στη διάρκεια της εξεταστικής. Επιπλέον έχεις επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο σώμα.

Δώστε βάση στις σημειώσεις

Ειναι σημαντικό να πηγαίνεις στις παραδώσεις των μαθημάτων και να κρατάς σημειώσεις. Είναι η σύντομη εκδοχή του μαθήματος. Οι καθηγητές παραθέτουν τα σημαντικά σημεία των μαθημάτων και εφιστούν την προσοχή σε ορισμένα σημεία. Επιπλέον δίνουν πτυχές των μαθημάτων, που δεν βρίσκονται στα βιβλία.

Οργανώστε το χώρο διαβάσματος

Ειναι σημαντικό να διαβάζεις σε ένα χώρο που είναι τακτοποιημένος. Στο γραφείο πρέπει να υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα για το διάβασμα, όπως οι σημειώσεις, ένα τετράδιο, το βιβλίο και ο υπολογιστής αν είναι απαραίτητο για το διάβασμα. Αν υπάρχει υπολογιστής στον χώρο, θα πρέπει να μπλοκαριστεί από τα social media και άλλες περιττές ιστοσελίδες για την καλύτερη συγκέντρωση στο μάθημα.

Η εξεταστική του θερινού εξαμήνου είναι δυσκολότερη από αυτή του χειμερινού εξαμήνου, καθώς ο ήλιος και η ξεγνοιασιά επικρατούν. Όμως με τους τρόπους αυτους θα μειωθεί το άγχος και θα εξασφαλιστεί μια καλύτερη απόδοση στην εξεταστική.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.