«Οι γραφίστες και οι ψηφιακοί καλλιτέχνες πρέπει να είναι και οι δύο δημιουργικοί και να κατέχουν καλλιτεχνικές και τεχνικές ικανότητες. Και ενώ οι ικανότητες τους μερικές φορές συμπίπτουν, τα αποτελέσματα των εργασιών τους και η κατεύθυνση της καριέρας τους διαφέρουν.»

-Kieran Delaney, Faculty- Graphic Design.

εικονα απο το unsplash

Για να μελετήσω την διάκριση ανάμεσα στα δύο επαγγέλματα, συμβουλεύτηκα αυτό το άρθρο από το πανεπιστήμιο της Columbia.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, οι δύο αυτές καριέρες απαιτούν αρκετά διαφορετικά skills, συμπεριλαμβανομένων και της γνώσης λογισμικού σχεδιασμού και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Παρόλο που έχουν κάποια κοινά στοιχεία, έχουν κάποιες σοβαρές διαφορές.

εικονα απο unsplash

Αρχικά, ο γραφίστας έχει ως βασικό του «όπλο» την επικοινωνία. Πρώτος στόχος και υποχρέωση του γραφίστα είναι να επικοινωνεί με τους πελάτες και να προσφέρει κατάλληλες ιδέες και λύσεις. Σε αντίθεση με τον ψηφιακό καλλιτέχνη, ο οποίος δουλεύει μέσω του υπολογιστή για να παραξει έργα τέχνης. Επικεντρώνεται δηλαδή περισσότερο σε τεχνικά ζητήματα.

εικονα απο unsplash

Συνεπώς, ο ψηφιακός καλλιτέχνης επικεντρώνεται περισσότερο στους υπολογιστές και την γνώση προγραμμάτων, είτε αυτά αφορούν το animation, το video editing, την δημιουργία ψηφιακής τέχνης. Οι καλλιτέχνες αυτοί ακολουθούν καριέρες συνήθως στην βιομηχανία του θεάματος, ή σε διαφημιστικές εταιρίες.

Από την άλλη, οι γραφίστες επικεντρώνονται σε δημιουργικά ζητήματα περισσότερο, αν και εκείνοι χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Ο δημιουργικός τρόπος σκέψης που κατέχουν και η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων τους τους εκθέτουν σε πιο «creative» θέσεις εργασίας, όπως creative director.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.