Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

– Είμαι η Ιωάννα, είμαι στο 3ο έτος της Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι, επίσης, 3η χρονιά μου ως μέλος του ThinkBiz όπου είμαι αντιπρόεδρος.

– Με λένε Χάρη, είμαι 22 και σπουδάζω Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία. Εργάζομαι σε μια εταιρεία Digital Marketing.

– Ονομάζομαι Θεοδώρα, είμαι στο 2ο έτος στο ΔΕΤ και είναι η 2η χρόνια μου στο ThinkBiz. Φέτος ασχολούμαι με το project CodeBiz.

– Είμαι ο Γιάννης, 19 χρονών. Είμαι μέλος του ThinkBiz εδώ και 2 χρόνια. Ταυτόχρονα τρέχω τη δική μου Start Up.

 Πώς ασχοληθήκατε με το CodeBiz και είναι ο πρώτος χρόνος εδώ ή έχετε ξανασχοληθεί;

Θεοδώρα– Μου αρέσει γενικότερα η επιχειρηματικότητα και να ακούω καινούργιες, καινοτόμες ιδέες. Όταν είδα την ιδέα του CodeBiz μου άρεσε παρά πολύ και ήθελα να βοηθήσω σε αυτό γιατί είναι ένας διαγωνισμός, ο όποιος συνδέει την επιχειρηματικότητα με τον προγραμματισμό.

Ιωάννα -Είμαι μέλος του οργανισμού τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο έτος συμμετείχα σε αντίστοιχο διαγωνισμό όπως και τα παιδιά που διαγωνίζονται τώρα στο δικό μας event και επομένως ξέρω πώς είναι. Στο δεύτερο χρόνο μου ξεκίνησα ένα καινούριο project το οποίο όμως φέτος ανέλαβε άλλο άτομο και εγώ ξεκίνησα το CodeBiz με την υπόλοιπη οργανωτική ομάδα. Σίγουρα, μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό, είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει.

Χάρης – Είναι ο 1ος μου χρόνος εδώ, προέκυψε από την πρώτη γνωριμία που είχα με τον Thinkbiz Academy, που έγινε πέρσι τον Μάιο. Βέβαια εκεί δεν ήμουν ενεργό μέλος, απλά το είχα παρακολουθήσει. Ωστόσο γνώριζα κάποια άτομα, που μου είχαν ξαναμιλήσει στο παρελθόν για το ThinkBiz και όλο τον οργανισμό.

 Γενικότερα σε μια χωρά όπως η Ελλάδα που είναι πιο πίσω από την Αγγλία και την Αμερική όλα αυτά τα projects, που γίνονται θεωρείτε πως είναι κάτι δύσκολο να εδραιώσουμε κάτι τέτοιο γιατί είχα ακούσει ότι το Codebiz ήταν μια πρωτοβουλία φοιτητών που ξεκίνησε, ποια είναι η ανταπόκριση λοιπόν του κόσμου ;

Θεοδώρα– Τώρα είναι η 7η χρόνια του οργανισμού, όποτε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και έχει χτίσει ένα σταθερό κοινό. Είναι σίγουρα μια ανάγκη που υπάρχει. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσα περισσότερα συνέδρια, διαγωνισμοί και events που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα αρχίζουν και διοργανώνονται. Γεγονός πάρα πολύ θετικό γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο κοινό που ασχολείται και ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα. Σίγουρα μπορείς να πεις ότι η Ελλάδα είναι λίγο πιο πίσω αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι μικρή η διάφορα, γιατί αν ψάξει κάποιος σίγουρα θα βρει παρά πολλά που τον ενδιαφέρουν σε αυτό τον τομέα.

 Από τους μέντορες που καλέσατε υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζεις λόγω του αντικείμενού σου και χάρηκες που παρεβρέθηκε;

Ιωάννα – Όλοι οι μέντορες είναι άτομα που έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στον τομέα τους. Σίγουρα, ένα από αυτά είναι και ο κύριος Χατζηγεωργίου, ο CEO της Skroutz, ο οποίος, μάλιστα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως μια start up μπορεί να ξεκινήσει.

Γιάννης – Προσωπικά θα έλεγα τον κύριο Στέφανο Πρόκο, που είχε ξεκινήσει κάποτε τη δική του Start Up και σήμερα εργάζεται στο Covert Group ως Consultant.

Χάρης – Θεωρώ ότι όλοι είναι πολύ καλοί στο κομμάτι και στο αντικείμενό τους, γιατί έχουμε επιλέξει συνειδητά τους συγκεκριμένους μέντορες που είτε εξειδικεύονται στον τομέα της πληροφορικής, είτε αντίστοιχα στο κομμάτι του business.

Τι διάφορα εντοπίζεις στον εαυτό σου από τον 1ο χρόνο που άρχισες στο think biz με φέτος;

Θεοδώρα – Σίγουρα έχω μάθει πολλά περισσότερα, έχω αποκτήσει γνώσεις αλλά έχω κερδίσει κιόλας την δυνατότητα να παίρνω πιο πολλές πρωτοβουλίες. Είμαι πιο σίγουρη για μένα, νιώθω, δηλαδή, ότι μπορώ να σταθώ έξω, να παρουσιάσω τον εαυτό μου, να πω ότι αυτό θέλω να κάνω και να το διεκδικήσω κιόλας λίγο παραπάνω.

 Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, η συνεργασία σας και με τις ομάδες που δουλεύουν;

Χάρης– Έχουμε μια άψογη σχέση, έχουμε συνεργαστεί και τόσους μήνες. Ήταν, βέβαια, πολύ δύσκολο γιατί υπήρχε πολύ πίεση και δουλειά, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι γιατί είναι ο 1ος χρόνος που τρέχει το CodeBiz και υπάρχει μια ικανοποίηση υπό την έννοια ότι είδαμε ότι υπήρξε αγάπη από τον κόσμο και υπήρξε και ενδιαφέρον.

Θεοδώρα – Επικρατεί ένα παρά πολύ ωραίο κλίμα. Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη με το αποτέλεσμα που έχω δει και έχω εντυπωσιαστεί από την διάθεση που έχουν οι ομάδες να δουλέψουν.

Γιάννης – Η συνεργασία είναι σίγουρα μία πρόκληση, αλλά, επειδή έχουμε κοινό στόχο και δουλεύουμε σκληρά, υπάρχει κατανόηση και πάει πολύ καλά.

Τι θα λέγατε σε αυτούς που θα σε διαβάσουν, γιατί να έρθουν εδώ να το παρακολουθήσουν και γενικότερα γιατί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία;

Ιωάννα- Στο CodeBiz σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό, που δουλεύουν όλη μέρα και είναι μια ωραία ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι δικό σου σε ένα περιβάλλον σχετικά ελεγχόμενο. Ταυτόχρονα σου δίνεται η ευκαιρία να φτιάξεις μια ομάδα, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο όταν ξεκινάς μια Start Up.

Χάρης– Αρχικά, για κάποιον που θέλει να μπει στην ομάδα του CodeBiz ή γενικότερα να γίνει μέλος στο ThinkBiz θα μπει σε ένα χώρο που υπάρχουν άτομα με κοινές σκέψεις και ιδέες στο κομμάτι του business και της πληροφορικής συνδυαστικά. Μετά θεωρώ ότι αν κάποιος θέλει να έρθει ως διαγωνιζόμενος είναι μια καλή ευκαιρία να δει αν η ιδέα του μπορεί να πάρει υπόσταση και αυτό που έχει άυλο στο μυαλό του να το υλοποιήσει.

Γιάννης– Το ThinkBiz σου ανοίγει τα μάτια. Γνωρίζεις άτομα με κοινό ενδιαφέρον, αυτό της επιχειρηματικότητας. Σου κάνει το δρόμο πιο ξεκάθαρο και σου γνωρίζει τα κατάλληλα άτομα για μιας επιτυχημένη πορεία.

Η ομάδα του CodeBiz σας περιμένει του χρόνου σε ένα ακόμα πιο δυνατό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας!!

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.