Το Chernobyl όπως καταλαβαίνεις κι εσύ από τον ίδιο τον τίτλο της σειράς, αφορά την ιστορία του Τσερνόμπιλ, του εργοστασίου στην κωμόπολη Πρυπιάτ στην Ουκρανία που στις 26 Απριλίου 1966 έγινε έκρηξη του αντιδραστήρα. Το αποτέλεσμα αυτής της έκρηξης ήταν να διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα τέτοια ποσότητα ραδιενέργειας, που δύο εργάτες του σταθμού πέθαναν αμέσως.

Βέβαια η ραδιενέργεια αυτή είχε σημαντικές επιπτώσεις για πάρα πολλούς ανθρώπους, όπως για τους πυροσβέστες που εκείνο το βράδυ προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά. Επίσης έγιναν εκτρώσεις γιατί φοβούνταν για τερατογένεση  και αυξήθηκε κατά πολύ το ποσοστό του καρκίνου.

Όλα αυτά τα γεγονότα λοιπόν, το πώς έγινε η έκρηξη, τι ακολούθησε μετά,ποια μέτρα πήραν οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι θα παρακολουθήσουμε μέσα από αυτή την ομώνυμη σειρά. Μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή του IMBD για μεγάλο διάστημα και δικαίως έχει τέτοια απήχηση. Μπορεί να είναι σαν μια μορφή ντοκιμαντέρ, αφού μιλάμε για ένα αληθινό ιστορικό γεγονός, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται και ο τρόπος που παίζουν οι ηθοποιοί πραγματικά σε καθηλώνει και είναι σαν να παρακολουθείς από κοντά ότι συμβαίνει.

Θα δείτε λοιπόν το πως η Σοβιετική Ένωση αρχικά ήθελε να μην δείξει την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά να καλύψει το γεγονός. Επίσης πόσοι άνθρωποι πέθαναν για να σωθούν οι επόμενες γενιές. Και όλα αυτά μέσα σε 6 επεισόδια, που θα σε συγκινήσουν, θα σε προβληματίσουν και θα νιώσεις πώς μπορεί να ένιωθε όλος αυτός ο κόσμος, που είδε την ζωή του να αλλάζει πραγματικά μέσα σε μια νύχτα, από την μία στιγμή στην άλλη. Που έπρεπε να εγκαταλείψει την ζωή του σε αυτή την πόλη που ήταν το Τσερνόμπιλ, να μην πάρει μαζί του σχεδόν τίποτα, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα και να μπει σε ένα λεωφορείο, με άγνωστο το αύριο.

Βέβαια επειδή είναι μια τηλεοπτική παραγωγή, κι όχι 100% πιστή αντιγραφή και εξιστόρηση των τότε γεγονότων, έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αλλοίωση του αποτελέσματος. Ίσα ίσα αυτό που βλέπει ο θεατής θα τον καθηλώσει, ζώντας μέσα από τα επεισόδια τον πόνο των ανθρώπων τότε και πραγματικά θα σε κάνει να ανατριχιάσεις.

Τέλος να πούμε ότι στις 24 Ιουνίου θα  βγει σε ψηφιακή μορφή η σειρά, από το HBO Home Entertainment σε μια έκδοση που θα έχει έξτρα σκηνές και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.