Μόλις μια μέρα πριν το live show τους στο Temple με αφορμή την επανακυκλοφορία του debut album τους, «Mass Burial» οι Warhammer μιλούν στο beasty-press.com και αποκαλύπτουν όσα πρέπει να γνωρίζουμε για εκείνους

Πότε και πως δημιουργήθηκε η μπάντα;

Η μπάντα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα από τον Ηρακλή Γιώτη (κιθάρα/φωνητικά) και το Γιώργο Τσαβδαρίδη (πρώην drummer). Ο αρχικός προσανατολισμός ήταν η δημιουργία μιας thrash metal μπάντας, όπως φαίνεται και στο πρώτο μας album.

Αυτή την περίοδο επανακυκλοφορειτε το πρώτο σας άλμπουμ. Γιατι πήρατε την απόφαση να μπείτε στη διαδικασία επανακυκλοφορίας αντί για την κυκλοφορία μιας νέας δουλειάς; Θα δούμε αλλαγές σε σχέση με το αρχικό υλικό;

Αποφασίσαμε να επανηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε ξανά το πρώτο μας album “Mass Burial”, γιατί δεν ήμαστε ικανοποιημένοι από την αρχική του παραγωγή και εξώφυλλο. Την ίδια στιγμή, όμως, βλέπαμε ότι τα κομμάτια του πρώτου album είχαν απήχηση στα live. Έτσι, αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, προσθέτοντας μια καινούρια εισαγωγή και ένα παλιότερό μας κομμάτι που δεν είχαμε εντάξει σε άλλη κυκλοφορία.

Έχοντας παίξει σε αρκετά live στο εξωτερικό, που θα λέγατε ότι συναντήσατε το πιο «θερμό» κοινό;

Από τις χώρες του εξωτερικού, έχουμε ένα παραπάνω δέσιμο με το κοινό της Σερβίας, όπου παίζουμε σχεδόν κάθε χρόνο. Όμως, το κοινό που μας έχει μείνει μέχρι στιγμής αξέχαστο είναι το κοινό της Αργεντινής όπου παίξαμε στο Buenos Aires κατά τη διάρκεια της Λατινοαμερικάνικης περιοδείας μας. Εκεί, μάλιστα, γυρίσαμε και το πρώτο μας videoclip.

Ποιες οι αλλαγές που έχετε παρατηρήσει σε σύγκριση με το ελληνικό κοινό;

Το κάθε κοινό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Πχ δεν έχουμε συναντήσει αλλού την τρέλα και το δίχως αύριο support του κοινού της Λατινικής Αμερικής. Όμως, κάτι που έχουμε συναντήσει σε αρκετές χώρες και πιο σπάνια εδώ (και όχι μόνο σε δικές μας live εμφανίσεις), είναι ότι ο κόσμος στηρίζει όλες της μπάντες από ένα φεστιβαλάκι ή ένα event με 3 και πάνω σχήματα, δεν έρχεται δηλαδή μόνο για να δει το φίλο του που παίζει και στην πρώτη ευκαιρία φεύγει.

Συχνά μέσα από την επίσημη σελίδα σας στο Facebook παίρνετε ανοιχτά θέση για σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Θεωρείται πως είναι «χρέος» των μουσικών να μη μένουν αμέτοχοι σε τέτοια γεγονότα;

Δυστυχώς, σε ένα σημαντικό κομμάτι της metal σκηνής, υπάρχει έντονα το «απολιτίκ». Θεωρούμε όμως ότι ένας καλλιτέχνης, ανεξαρτήτως μεγέθους, είδους κτλ πρέπει να παίρνει  θέση για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της τέχνης, όχι μόνο οι μουσικοί, πρέπει να προβληματίζουν, να εμπνέουν, να καταγγέλουν κακώς κείμενα. Ειδικά σε μια περίοδο που κυριαρχoύν η ανασφάλεια, η ανεργία, τα ναρκωτικά, ο πόλεμος, όλοι μας χρειάζεται να μιλάμε ανοιχτά, να διαλέξουμε πλευρά.

Το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας ποιο είναι;

Ιδιαίτερα στο δεύτερο album, στιχουργικά έμπαιναν τα ζητήματα του πολέμου, της σύγκρουσης, της ταξικότητας της κοινωνίας κτλ. Όμως, όπως θα φανεί και στο μέλλον, δε στεκόμαστε μόνο εκεί. Μουσικά, αυτό που θέλουμε να βγει προς τα έξω είναι πως δε μπαίνουμε σε καλούπια και ταμπέλες, αλλά προσπαθούμε να βλέπει ο καθένας διάφορα στοιχεία. Θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που είμαστε αρκετά ανοιχτοί.

Σε λίγες μέρες θα παίξετε στο Temple.Τι να περιμένουμε σε αυτό το live;

Να αναμένετε ένα δυνατό live, παρέα με δύο ταλαντούχες μπάντες, τους νεοσύστατους Black Stone Machine και τους Simplefast. Είναι σημαντικό live για εμάς, μιας και θα είναι το κλeίσιμο ενός κύκλου της μπάντας και το άνοιγμα ενός νέου στο άμεσο μέλλον.

Έχετε ήδη αρχίσει να δουλεύετε πάνω στον επόμενο δίσκο σας. Θα δούμε αλλαγές στον ήχο;  

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της προπαραγωγής του 3ου μας album. Πρόκεται για ένα project στο οποίο θα πειραματιστούμε αρκετά. Λεπτομέρειες προσεχώς στα social media της μπάντας.

Ενα μήνυμα προς το κοινό…

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Σας περιμένουμε όλους στις 8 Δεκέμβρη από νωρίς για να στηρίξετε και τις 3 μπάντες!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.