Το 13 Reasons Why, η εφηβική σειρά του Netflix, που έχει δημιουργήσει αμφίσημες απόψεις στο κοινό, επιστρέφει για τρίτη σεζόν, ακόμα πιο έντονη, γεμάτη αγωνία και δράση, καθώς μία δολοφονία έρχεται να ανατρέψει τα πάντα.

Η σειρά πραγματεύεται την αυτοκτονία της Hannah, η οποία αυτοκτονεί, καθώς είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (bullying) και βιασμού. Μη μπορώντας να αντέξει το βάρος όλων αυτών των καταστάσεων που βίωσε, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφήνοντας πίσω της κασέτες που εξηγούσε τους λόγους που αυτοκτόνησε.

Η σειρά θίγει σκληρά κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός και ο βιασμό και προβάλλει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή του ατόμου, ειδικά αν είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας χωρίς φίλους ή κάποιον να μιλήσει, όπως η ηρωίδα της σειράς. Επιπλέον υπογραμμίζει και το ζήτημα της τιμωρίας σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς η αμερικανική νομοθεσία είναι αρκετά ελαστική σε τέτοια ζητήματα.

Ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. είχε δημιουργηθεί σάλος μετά την προβολή της πρώτης σεζόν της σειράς. Θεωρήθηκε από πολλούς ότι προβάλει αυτά τα ευαίσθητα θέματα με λάθος τρόπο, ειδικά σε τόσο νεανικό κοινό, όπως αυτό που παρακολουθεί την σειρά. Επίσης έχει ασκηθεί έντονη κριτική για τις σκηνές της σειράς, καθώς στις δύο προηγούμενες σεζόν έχουν προβληθεί τρεις σκηνές βιασμού και μία σκηνή αυτοκτονίας, οι οποίες ήταν λεπτομερέστατες.

Έτσι υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η σειρά έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το νεανικό κοινό της σειράς και έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες των νέων μετά την προβολή της. Για τον λόγο αυτό το Netflix αποφάσισε να κόψει την επίμαχη σκηνή, όπου αυτοκτονεί η πρωταγωνίστρια και να περιορίσει το πρόβλημα. Όμως η σειρά δείχνει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των νέων, ειδικά στις Η.Π.Α και το κοινό της όσο πάει και αυξάνεται.

Η νέα σεζόν της σειράς απομακρύνεται από το βασικό θέμα της, την αυτοκτονία της Hannah, και εστιάζει σε ένα νέο ζήτημα, την δολοφονία ενός μαθητή του σχολείου, του Bryce Walker, που ήταν υπαίτιος για πολλά, όπως τον βιασμό πολλών κοριτσιών. Έτσι όλοι οι ήρωες είναι ύποπτοι για την δολοφονία του, καθώς όλοι είχαν κάποιο κίνητρο για να τον δολοφονήσουν. Η σειρά εστιάζει σε αυτό και προσπαθεί να δείξει πως είναι οι ήρωες μετά από όλα όσα έχουν περάσει. Νέα πρόσωπα έρχονται να ταράξουν τα νερά και η έρευνα για τον φόνο έρχεται να διαταράξει τις ισορροπίες.

Έτσι η σειρά επιστρέφει με περισσότερη δράση, ένταση και εξελίξεις που κρατάνε σε εγρήγορση τον θεατή. Ρίχνει φως σε πολλά θέματα που είχαν μείνει μετέωρα τις προηγούμενες σεζόν. Είναι μία σειρά που σίγουρα γνωρίζει να χειρίζεται ευαίσθητα θέματα και να τα προβάλει με τον σωστό τρόπο στους θεατές και σίγουρα αξίζει κάποιος να τη δει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.