Υπόθεση.

Ο Eddie Brock είναι ένας πετυχημένος δημοσιογράφος ο οποίος χάνει την δουλειά του όταν επιχειρεί να αποκαλύψει τα πειράματα πάνω σε ανθρώπους που έκανε μια φαρμακοβιομηχανία. Αυτή ανήκει σε έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία με το όνομα Drake, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ιδρύματος Life Foundation το οποίο ασχολείται με το διάστημα και την ζωή εκτός Γής. Το ίδρυμα αυτό στέλνει σε αποστολή έναν πύραυλο, ο οποίος θα συλλέξει από έναν κομήτη μια νέα μορφή εξωγήινης ζωής. Ο Drake ανακαλύπτει πως αυτή η μορφή ζωής, μπορεί να ενωθεί με γήινους οργανισμούς, κάνοντας τους ικανούς να ζήσουν εκτός Γης. Τα πειράματα του όμως ξεφεύγουν όταν αποφασίζει να ενώσει αυτή την νέα μορφή ζωής με ανθρώπους. Το πείραμα αυτό αρχικά φαίνεται να πηγαίνει καλά αλλά στο τέλος το συμβιωτικό(η νέα μορφή ζωής) σκοτώνει τον άνθρωπο. Μια επιστήμονας που εργάζεται στα εργαστήρια της Life Foundation επικοινωνεί με τον Eddie και τον παρακαλεί να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Ο Eddie σε αυτή του την προσπάθεια μολύνεται ο ίδιος με ένα συμβιωτικό ύστερα από την παράνομη επίσκεψη του στα εργαστήρια του Drake. Το συμβιωτικό που μόλυνε τον Eddie, ονομάζεται Venom, και οι τους μαζί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το σχέδιο του Drake, ο οποίος έχει σκοπό να επιστρέψει πάλι σε αυτό το κομήτη και να φέρει μαζί του ακόμα περισσότερα συμβιωτικά.

Mini κριτική.

Λοιπόν ας τα πάρουμε με την σειρά. Αρχικά η ταινία αποτελεί διαμάντι στη κατηγορία της από πολλές απόψεις. Ο Tom Hardy μαζί με τον Riz Ahmed αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) καλού και κακού. Η ιστορία είναι απλή και περιεκτική χωρίς να σε κουράζει. Είναι αυτό που λέμε, στέκεται και μόνη της. Δεν χρειάζεται να έχεις δει κάποια άλλη ταινία πριν δεις αυτή. Από άποψη σκηνοθεσίας, η Marvel μας έχει κακομάθει σε υψηλά στάνταρ δράσης, κάτι που επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά στο Venom. Έχει masterάρει τόσο καλά την σκηνοθεσία δράσης, που σε κάποια σημεία που είναι πιο χαλαρά και παρουσιάζεται οι χαρακτήρας των πρωταγωνιστών αισθάνεσαι πως αλλάζει σκηνοθέτης. Τώρα, για αυτούς που την έκριναν αρνητικά λέγοντας ότι είναι μια απλή ταινία δράσης όπως οι άλλες, προφανώς δεν έχουν καταλάβει το είδος ταινιών που κάνει η Marvel. Και το κερασάκι στην τούρτα, το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας το ανέλαβε το Eminem. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.