Πριν λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να πάω να παρακολουθήσω την έκθεση του Vincent Van Gogh που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Η έκθεση έχει 2 επίπεδα. Στο πρώτο υπάρχουν εικόνες από κάποιους από τους πιο διάσημους πίνακες του ζωγράφου. Επιπλέον, δίπλα σε κάθε εικόνα υπάρχουν πληροφορίες για την ζωή και το έργο του και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά.

 

 

 

 

 

Ακόμη, υπάρχει μια ζωντανή αναπαράσταση ενός από τους πίνακες του Van Gogh.

Στο δεύτερο επίπεδο, τα έργα του Van Gogh παίρνουν ζωή. Δεκάδες κινούμενες εικόνες και διάσημα quotes του εμφανίζονται στους τοίχους της αίθουσας και μαζί με την κλασική μουσική που παίζεται σε ταξιδεύουν σε ένα άλλο κόσμο.

Λίγα λόγια για την ζωή του…

Ο Vincent Van Gogh ήταν Ολλανδός ζωγράφος, γεννημένος το 1853 στο χωρίο Zundert. Όσο ήταν εν ζωή το έργο του δεν εκτιμήθηκε, όμως, ύστερα από τον θάνατο του ο Van Gogh θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Όταν ήταν νέος ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα και μάλιστα για ένα διάστημα εργάστηκε στον χώρο του εμπορίου έργων τέχνης. Αφότου απολύθηκε από την δουλεία του αποφάσισε να σπουδάσει θεολογία. Μετά το τέλος των σπουδών του ανατέθηκε ως ιεροκήρυκας στο Βέλγιο. Εκείνη την εποχή άρχισε να ασχολείται με την ζωγραφική. Όταν ήταν 27 χρονών ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, εισάγεται στο ψυχιατρικό κέντρο του μοναστηριού του Αγίου Παύλου στον Σαιν Ρεμύ, όπου και παραμένει συνολικά για ένα περίπου χρόνο πάσχοντας από κατάθλιψη. Τελικά, το 1890 ο Van Gogh αυτοπυροβολείται στο στομάχι και πεθαίνει δύο μέρες αργότερα, στις 27 Ιουλίου.

Διάσημα quotes!

Εντυπώσεις!

Ήταν μια μαγευτική εμπειρία. Είναι σίγουρο πως και μικροί και μεγάλοι θα ευχαριστηθούν την έκθεση και θα αποκομίσουν αρκετές γνώσεις για έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους ζωγράφους που έχουν υπάρξει. Ειδικά, το slideshow σε συνδυασμό με την κλασική μουσική προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία!

 

Πληροφορίες!!

Ημερομηνίες: Η έκθεση έχει ξεκινήσει από τις 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου του 2018.

Εισιτήρια:

1) ατομικά:

  • Ενήλικες: 15 €
  • Παιδία/ φοιτητές/ άνεργοι/ 65+/ ΑΜΕΑ: 12€

2) πακέτα:

  • Family pack 1: 4 άτομα (1 ενήλικας & 3 παιδία) 45€
  • Family pack 2: 4 άτομα (2 ενήλικες & 2 παιδία) 48€
  • Family max: 5 άτομα (2 ενήλικες & 3 παιδία) 59€

3) ομαδικά:

  • Ειδικές τιμές για ομαδικές πωλήσεις άνω των 20 εισιτηρίων

 

 

 

4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.