Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Unsolved Mysteries ξεκίνησε να προβάλλεται το 1987 από το αμερικανικό κανάλι ΝΒC. Η σειρά σημείωσε τέτοια επιτυχία που συνεχίστηκε για 15 σεζόν και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Για το λόγο αυτό, το Netflix και οι δημιουργοί του δημοφιλούς Stranger Things αποφάσισαν να φέρουν πίσω την πολυαγαπημένη σειρά δημιουργώντας μια νέα σεζόν ύστερα από 40 χρόνια. Γενικότερα, η σειρά έχει δεχτεί θετικά σχόλια, ενώ έχει σκαρφαλώσει στο top 10 της πλατφόρμας.

Περί τίνος πρόκειται;

Το Unsolved Mysteries αποτελεί σειρά μυστηρίου όπου το κάθε επεισόδιο έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Πρόκειται για αφηγήσεις γεγονότων- κυρίως εγκλημάτων ή ανεξήγητων περιστατικών- τα οποία δεν έχουν λυθεί από την αστυνομία και γενικότερα δεν έχουν απαντηθεί από τον κόσμο. Το κάθε επεισόδιο αποτελείται από την εξιστόρηση του ανεξήγητου γεγονότος μαζί με συνεντεύξεις και εξομολογήσεις των ατόμων που το βίωσαν. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το κάθε επεισόδιο αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο προσπαθεί να βρει απαντήσεις και κυρίως να ενημερώσει τον κόσμο. Πράγματι, η ίδια η σειρά δημιουργήθηκε για να φέρει στο φως ανεξήγητα γεγονότα και να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, τα οποία, ενδεχομένως, να μπορούν να βοηθήσουν. Μάλιστα, η αρχική σειρά του 1987 βοήθησε ώστε να λυθούν περισσότερες από 260 υποθέσεις- δηλαδή περίπου το 34% των επεισοδίων που προβλήθηκαν.

Εθιστικά επεισόδια

Το μοντάζ, οι ηθοποιοί, η ατμόσφαιρα και η εξιστόρηση των γεγονότων είναι μερικά από τα πράγματα που θα σας τραβήξουν. Κάθε επεισόδιο δεν έχει καθορισμένη διάρκεια, συνεπώς μερικά είναι μεγαλύτερα από άλλα. Φυσικά αυτό δεν επηρεάζει καθώς η ιστορία και η πλοκή κυλούν ομαλά και κρατούν το θεατή καθηλωμένο. Η πρώτη σεζόν, η οποία κυκλοφόρησε στο Netflix τον Ιούλιο του 2020, αποτελείται από 6 επεισόδια και έχει ήδη οδηγήσει σε τηλεφωνήματα στην αστυνομία για τιπς και στοιχεία.

6 διαφορικές υποθέσεις

Η λίστα των επεισοδίων είναι η εξής:

  1. Mystery on the Rooftop (με βαθμολογία στο IMDb: 7.9)
  2. 13 Minutes (με βαθμολογία στο IMDb: 7.1)
  3. House of Terror (με βαθμολογία στο IMDb: 8.1)
  4. No Ride Home (με βαθμολογία στο IMDb: 7.2)
  5. Berkshires UFO (με βαθμολογία στο IMDb: 6)
  6. Missing Witness (με βαθμολογία στο IMDb: 7.9)

Η συνολική βαθμολογία της σειράς στο IMDb είναι 7,4/10 ενώ αναμένονται περισσότερες συμμετοχές των τηλεθεατών για την επίλυση των υποθέσεων λόγω μεγάλης χρήσης των social media. Στο τέλος κάθε επεισοδίου οι τηλεθεατές προτρέπονται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα unsolved.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις ή για να συμβάλουν στην επίλυσή τους.

3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.