Όσοι είμαστε γεννημένοι τη δεκαετία του 90 με 2000 σίγουρα γνωρίζουμε τι είναι το stardoll και πολλοί από εμάς έχουμε κι από ένα λογαριασμό. Είναι από τα δημοφιλέστερα εικονικά παιχνίδια μόδας που έχουν κρατήσει μέσα στα χρόνια και ακόμη συνεχίζουν. Ας δούμε, λοιπόν, για αρχή πως ξεκίνησε.

Τι είναι το stardoll;

Είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές κοινότητες μόδας στον κόσμο και μέχρι σήμερα έχει προσεγγίσει πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες. Παραβλέποντας, λοιπόν, τη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών και των παιχνιδιών βίας, το stardoll εστιάζει στη δημιουργία ενός χώρου για εφήβους, νεαρές γυναίκες και νεαρούς άντρες, όπου μέσα από αυτό μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να διαχειριστούν τον δικό τους εικονικό κόσμο της μόδας, να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες με άλλους παίχτες και σε μίνι παιχνίδια και προκλήσεις.

Πηγή: Pinterest
Η δημιουργία του stardoll:

Το Stardoll εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως προσωπικός ιστότοπος με κούκλες από τη φιλανδικής καταγωγής δημιουργό και ενθουσιώδη, Liisa Wrang. Εμπνευσμένο από το παιδικό πάθος για χάρτινες κούκλες, η Wrang άρχισε να σχεδιάζει κούκλες και συνοδευτικές ντουλάπες και έμαθε αυτοδίδακτη να σχεδιάζει ιστοσελίδες. Η προσωπική της αρχική σελίδα έγινε γρήγορα δημοφιλής προορισμός για εφήβους. Η Liisa ήταν υπερήφανη για το κατόρθωμά της και θέλησε να το βελτιώσει. Το 2004, με τη βοήθεια του γιου της λάνσαρε το stardoll. com, που εκείνη την περίοδο ήταν γνωστό ως paperdollheaven.com. Κάθε εβδομάδα η ενθουσιώδη δημιουργός πρόσθετε όλο και περισσότερα στο Stardoll και φτάνοντας στο σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν αγαπήσει τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Πηγή: Pinterest
Η εξέλιξή του:

Το 2005 το Stardoll, κυκλοφόρησε ως παιχνίδι προγράμματος περιήγησης υπό την καθοδήγηση του Mattias Miksche. Το παιχνίδι ήταν απίστευτα επιτυχημένο και χρησίμευσε ως αφετηρία για μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Σουηδίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Toν Νοέμβριο του 2011, το Stardoll συνεργάστηκε με την εταιρία Mattel-ειδικεύεται στη δημιουργία animations- για να κυκλοφορήσει μια σειρά με κούκλες Barbie. Η συλλογή Stardoll by Barbie παρουσίασε οκτώ κούκλες μόδας, βασισμένες σε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή εικονικά καταστήματα Stardoll στο Starplaza. Φτάνοντας στο σήμερα, υπό νέα διαχείριση, η Stardoll AB άλλαξε το όνομά της σε Glorious Games Group AB και έχει επεκτείνει τις προσφορές της για να συμπεριλάβει το Stardoll, την εφαρμογή για κινητά Stardoll Stylista, καθώς και την εφαρμογή μόδας λιανικής και κοινωνικής δικτύωσης και τον ιστότοπο Clique.

Χρήσιμες πληροφορίες
  • Το stardoll χωρίζεται σε οχτώ τομείς. Τα νέα, το spotlight, την αρχική μου (η σουίτα της κούκλας σου), το shop, το σχέδιο, το chat & φίλοι, τους διαγωνισμούς και τα mini games. Κάνοντας κλικ στην αρχική μου, εμφανίζεται η κούκλα και η σουίτα του κάθε χρήστη. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αγοράσει ρούχα για την κούκλα και να διακοσμήσει τη σουίτα του, δημιουργώντας, έτσι, ο καθένας το δικό του στυλ.
Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
  •  Πως αγοράζεις όλα τα παραπάνω (ρούχα και διακοσμητικά);

Με starcoins. Υπάρχουν δύο τρόποι να τα αποκτήσει κάποιος. Μία φορά την ημέρα το stardoll  προσθέτει κάποιο ποσό στον λογαριασμό κάθε χρήστη. Ενώ ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με δοκιμασίες.

Πηγή: Pinterest
  • Εκτός από τα starcoins, υπάρχουν τα stardollars, τα οποία αποκτάει κανείς μόνο με χρηματική συνδρομή. Στέλνοντας, δηλαδή, μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο ή χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα. Αυτό συμβαίνει μόνο αν θελήσει κάποιος να γίνει  superstar (η ελίτ του εικονικού κόσμου).

    Πηγή: Pinterest
  •  Οι πιο ενδιαφέροντες τομείς είναι το shop και το σχέδιο. Τo shop έχει πολλές μάρκες μόδας, διακοσμητικών και ομορφιάς για να ανακαλύψεις. Όσον αφορά το σχέδιο, εκεί ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δικά του ρούχα, διακοσμητικά, ο,τι αφορά το πρόσωπο, τα μαλλιά και στη συνέχεια μπορεί να τα κρατήσει για προσωπική του χρήση ή να τα πουλήσει.
Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest
  • Βασικός στόχος είναι η διασκέδαση, η δημιουργία και να φτάσει κάποιος όσο γίνεται σε πιο υψηλό επίπεδο ξεκινώντας από το μηδέν. Τα λεγόμενα Starpoints.
Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.