απαγορεύσεις
Πηγή: liberal.gr

To KKE αψηφά τις απαγορεύσεις για δημιουργία πορειών

Μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία σχηματίστηκε πορεία από μέλη του ΚΚΕ και της κομματικής νεολαίας του. Παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα, τα οποία από ό, τι φαίνεται τήρησαν μέτρα και αποστάσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για περίπου 15 λεπτά, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά. Το ΚΚΕ είχε αντίθετη γνώμη σχετικά με την απαγόρευση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και την απαγόρευση σχετικά με τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων. Εξάλλου λόγω των παραπάνω απαγορεύσεων δεν είχαν ενημερώσει για τις ενέργειές τους. Κάποια από τα συνθήματα που έκαναν την εμφάνισή τους σε πανό είναι τα εξής: «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα», «το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή» και «Σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός».

Ποιές απαγορεύσεις ισχύουν;

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID -19 που πλήττει την χώρα μας με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, επέβαλε την απόφαση για την λήψη ορισμένων μέτρων. Η επέτειος του Πολυτεχνείου και οι εκδηλώσεις της πέφτουν στην μέση του συγκεκριμένου τυφώνα. Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων σε ολόκληρη την χώρα. Συγκεκριμένα, η παραπάνω απαγόρευση ισχύει από τις 6:00 το πρωί της 15ης Νοεμβρίου έως και τις 21:00 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, έχουν προβλεφθεί και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στους παραβάτες. Σε όσους φέρονται να είναι οι οργανωτές των παράνομων συναθροίσεων θα επιβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ, εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά, εάν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, θα τους επιβληθεί το ποσό των 3.000 ευρώ. Συγχρόνως, θα επιβληθεί πρόστιμο αξίας 300 ευρών σε όσους λαμβάνουν μέρος και παραβλέπουν τις απαγορεύσεις.

Τι ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι και προχώρησε σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία”, εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με τον συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος».

Παράλληλα, το κόμμα είχε τοποθετηθεί σε σχέση με τις απαγορεύσεις και είχε αναφερθεί σε μία αυταρχική κυβέρνηση που με αυτήν της τη πράξη προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον λαό από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την πανδημία. Δίνεται μάλιστα έμφαση στην κατάρρευση του δημοσίου τομέα της υγείας, αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Σε κατάθεση στεφανιού προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στην πλαϊνή πύλη του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, προχώρησε και σε δηλώσεις, όπως:  «οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νέους, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.», «Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία, συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποία όλοι πρέπει να επιδείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια».

Οι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας

Με την σειρά της κατέθεσε και η Αικατερίνη Σακελαροπούλου στεφάνι στα πλαίσια της επετείου του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, προέβη σε δηλώσεις, όπως:  «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας» και «Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης».

Ποιούς δρόμους να αποφύγετε

Λόγω της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου κλειστή είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα. Συγκεκριμένα, από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έως και το Χίλτον. Επιπλέον, κλειστός είναι ο δρόμος από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έως και την Ομόνοια. Η Πατησίων είναι κλειστή και από τα δύο ρεύματα.

 

Πηγή: skai.gr, news247.gr, cnn.gr

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

1

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.