Ένα ή δύο; Ή και τα δύο; Είμαστε γεννημένοι για να ζούμε μόνοι μας ή για να ψάχνουμε και να αποκτήσουμε το άλλο μας μισό; Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Μήπως δεν υπάρχει σωστό και λάθος; Και αν το άλλο μας μισό δεν είναι μόνο ένα άτομο, αλλά παραπάνω από ένα και δεν το βρούμε, τι γίνεται; Αν όμως, είμαστε φτιαγμένοι για τον εαυτό μας και μόνο, χωρίς κάποιο ταίρι, είναι λάθος;

Ένα. Ένα και καλό. Μόνος σου, χωρίς να ανησυχείς για κανέναν, χωρίς να ανησυχεί άλλος για σένα, μόνο οι φίλοι και γονείς. Ένα και αρμονία με τον εαυτό σου. Γνωρίζεις και γυρνάς, χωρίς να νιώθεις τύψεις και την αίσθηση της δέσμευσης, μακριά από τη ρουτίνα που μπορεί να σου προσφέρει μια σχέση, με το άγχος να είσαι τέλειος και σωστός και το φόβο για το επόμενο βήμα.

Κάποιοι θα γυρίσουν και θα σε πουν κυνικό ή ότι είσαι φοβάσαι τη δέσμευση, ότι δεν παίρνεις τίποτα στα σοβαρά. Άλλοι, θα γυρίσουν και θα σου δείξουν τη μοναξιά. Από πότε η μοναξιά επιλογής, είναι “ποινικό αδίκημα”; Από πότε το να τα λες και να τα βρίσκεις τέλεια με τον εαυτό σου, είναι ταμπού κοινωνίας; Μοναξιά μου όλα και τα πάμε μια χαρά. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο με τον εαυτό μας, κάποιοι ίσως, να τον θέλουν παραπάνω και μόνιμα στη ζωή τους. Όχι, δεν είναι δυστυχισμένοι, επιλογή τους είναι να την αποζητούν και μπορεί να είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στο πλανήτη.

Δύο. Είναι ωραία να μοιράζεις τη ρουτίνα της ζωής σου και της συγκατοίκησης με κάποιον. Ιδίως αν είναι το άλλο σου μισό, αλλά και το άλλο σου μισό να μην είναι, να θες να συνεχίσεις να είσαι μαζί του. Η αίσθηση να ξυπνάς και κάποιος άλλος, να σου χαρίζει αγκαλιά και ασφάλεια, που κάποιος, κάποτε, στη στέρησε και στη τσαλαπάτησε. Δύο, για τα άτομα που κατάφεραν να γίνουν ένα.

Δύο. Για τα άτομα, που έδιωξαν μακριά τις αμφιβολίες και τα συνηθισμένα και χάραξαν μόνοι τους μια ξεχωριστή πορεία. Είτε με γάμο είτε με σύμφωνο είτε μόνο με παιδιά είτε με έναν σκύλο είτε το με μαζί τους, χωρίς κανέναν.

Σε όποιον αριθμό και αν ανήκεις, ποτέ μην επιτρέψεις τις “ξένες γλώσσες” να σε επηρεάσουν. Η επιλογή είναι δική σου, για σένα, όχι για τα μάτια τρίτων. Το ένα και το δύο, είναι δύο νούμερα που συναντάς κάθε μέρα. Κανένα από τα δύο δεν είναι τρομακτικό και σίγουρα όποιο και αν επιλέξεις, θα σε οδηγήσει σε μοναδικές ιστορίες.

 

Η πιο καταθλιπτική μέρα ως τώρα

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.