Ξέρεις, εκείνες τις στιγμές που αποφασίζεις κάτι και βρίσκεσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή, κάπως έτσι έγινε και με εμένα όταν έπεσε στα χέρια μου «Το δέμα». Καθώς έψαχνα για ένα καλό βιβλίο, μια πωλήτρια με συμβούλεψε πως αυτό το βιβλίο ήταν το ιδανικό. Και πράγματι, όταν έφτασα σπίτι, άρχισα αμέσως την ανάγνωση. Αλλά φτάνει με την ιστορία μου για το πώς έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό. Ώρα να δούμε την ιστορία του ίδιου του βιβλίου.

Η Έμα Στάιν είναι μια ψυχίατρος που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης της, με θέμα ένα συγκεκριμένο πείραμα που είχε λάβει μέρος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η Έμα παρουσιάζει αυτή της την έρευνα. Το ίδιο βράδυ, ενώ θα μπορούσε να γυρίσει σπίτι της, αποφασίζει να μείνει στο πολυτελές πολυώροφο ξενοδοχείο στο κέντρο του Βερολίνου. Όταν θα ανακαλύψει ένα φρικιαστικό μήνυμα στο καθρέφτη του μπάνιου της τότε η ζωή της θα αλλάξει μια για πάντα.

Έξι μήνες αργότερα, η Έμα, ύστερα από ένα τεράστιο ψυχολογικό σοκ που πέρασε μέσα σε εκείνο το δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου, βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μέσα στη προστασία του σπιτιού της. Τα φάρμακα που λαμβάνει δείχνουν να την βοηθάνε αρκετά, αλλά ταυτόχρονα την κάνουν να χάνει όλο ένα και περισσότερο την επαφή με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Η ανήσυχη και ταραγμένη ψυχολογία της θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο, όταν ένα δέμα, με άγνωστο αποστολέα, φτάσει στη πόρτα της. Το δέμα αυτό ανήκει σε κάποιον κύριο, ο οποίος μένει μερικά σπίτια μακριά από το δικό της. ‘’Οδός Τοϊφελσζεε 16Α’’, έγραφε πάνω το μυστηριώδες δέμα που είχε φτάσει στα χέρια της. Όταν η Έμα αποφασίζει να ανοίξει αυτό το άγνωστο δέμα, θα αρχίσει ένας εφιάλτης δίχως τέλος.

Έχοντας μια διαταραγμένη παιδική ηλικία, η Έμα έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες του παρελθόντος. Τους ίδιους δαίμονες που σε μικρή ηλικία είχε διώξει αλλά εκείνοι επέστρεψαν.

Προσπαθώντας πραγματικά να μην προδώσω τίποτα από την ιστορία του βιβλίου, το μόνο που μπορώ να προδώσω είναι ότι σίγουρα θα χάσετε ένα κομμάτι του εαυτού σας διαβάζοντας το. Θα έρθουν στιγμές που θα αναρωτηθείτε και εσείς οι ίδιοι αν αυτά που αντικρίζουν τα μάτια σας είναι αλήθεια, ή έχετε πέσει σε μια λίμνη πλάνης και προσπαθείτε να κολυμπήστε προς την ακτή. Με βεβαιότητα μπορώ να πω πως ο συγγραφέας, Sebastian Fitzek, έχει δημιουργήσει ένα αριστούργημα που επάξια βρέθηκε στη κορυφή των Best Sellers της Γερμανίας για 29 εβδομάδες, ενώ απαριθμεί 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε 29 χώρες παγκοσμίως.

Μια μόνο συμβουλή. Μην υπερεκτιμήστε το εγώ σας βγάζοντας εύκολα συμπεράσματα. Το βιβλίο είναι 384 σελίδες. Σας παρακαλώ, μην βγάλετε το συμπέρασμά σας έως ότου φτάστε στη τελευταία τελεία. Για όλα υπάρχουν απαντήσεις, αρκεί να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή.

Καλή ανάγνωση.

8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.