Έχουν περάσει 13 χρόνια σχεδόν, από όταν η τηλεοπτική σειρά ” Μαρία η Άσχημη” έκανε πρεμιέρα στην μικρή μας οθόνη. Ποιος δεν θυμάται είτε έβλεπε την σειρά είτε όχι, αυτό το κορίτσι με τα μεγάλα γυαλιά, ανήσυχο βλέμμα, μυαλό ξυράφι, ερωτοχτυπημένο με τον διευθυντή της Αλέξη Μαντά, να περιμένει καρτερικά τον δικό της ιππότη; Έχοντας επιστρέψει στους δέκτες μας το κανάλι Mega, επέστρεψαν και οι καθημερινές, γεμάτη νοσταλγία επαναλήψεις σήριαλ. Σε μία από αυτές επαναλήψεις, είναι και ” Η Μαρία η Άσχημη”. Παρακολουθώντας το στη ζούλα και λίγο κλεφτά στο Youtube, κατάλαβα οχτώ πράγματα.

1. Η εξωτερική ομορφιά δεν έχει καμία αξία, αν δεν ξέρεις να συμπεριφέρεσαι, να μιλάς και να αντιμετωπίζεις το διαφορετικό- είτε αυτό αφορά τον χαρακτήρα είτε το τρόπο ντυσίματος που επιθυμεί να έχει κάποιος.

2. Ο κοινωνικός ρατσισμός και τα κοινωνικά στερεότυπα δεν έχουν αλλάξει και από ότι φαίνεται, δεν θα αλλάξουν και ποτέ. Ένας άνθρωπος θα κρίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση, ότι θέση και αν κατέχει στην κοινωνία. Μπορεί να είναι αναγκασμένος να ακούει διάφορα κοσμικά επίθετα, όπως: “γκαούτσαλο”, “τέρας”, “γυαλαμπούκας”, “κτήνος ασχήμιας”, όπως άκουγε και η Μαρία από την Μαρκέλλα και από τον καθένα στην Ecomoda, ασχέτως που είχε ένα σωρό πτυχία και δύο master στην κατοχή της.

3. Ο έρωτας δεν βασίζεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Μπορεί ο Αλέξης στην αρχή, να έστησε ολόκληρο φιάσκο και να έπαιζε τον ερωτευμένο στην Μαρία, όμως μέσα σε όλο αυτό το θεατρικό και μετά από πολλές βόλτες σε παραλίες και στα αυτοκινητάκια allou fun park, κατάλαβε ότι μπροστά του είχε τον πιο χαρούμενο, αγνό και ψυχικά θησαυρό άνθρωπο. Την “πάτησε” μαζί της και το μόνο που ήθελε ήταν να αλλάξει τον χαρακτήρα του για χάρη της.

4. Όλες και όλοι σε αυτή τη ζωή, θα πέσουμε πάνω σε αυτόν το σύντροφο, τον άπιστο, που δεν θα σταματήσει να ξενόκοιτά, ακόμη και αν τάξει γάμο. Είναι αυτό το είδος ανθρώπου που η απιστία, κυλάει στο αίμα του και το ψέμα είναι ο καλύτερος του φίλος.

5. Η ζωή είναι στιγμές και αν είσαι αφοσιωμένος μόνο στη δουλειά σου, τις χάνεις. Όχι μόνο τις στιγμές, αλλά και ανθρώπους που περνούν ως περαστικοί από τη ζωή σου, ενώ θα μπορούσαν να μπουν σε αυτήν και να στην αλλάξουν.

6. Η οικογένεια και οι φίλοι είναι δώρο, το οποίο πολλές φορές ξεχνάμε να το εκτιμήσουμε. Είναι εκεί για τον καθένα μας, ανεξαρτήτως δυσκολιών, έτοιμοι να μαζέψουν τα κομμάτια μας, όποτε κριθεί αναγκαίο.

7. Η ευγένεια στις μέρες μας, παρεξηγείται και καταπατάτε.

8. Για όλους υπάρχει μια αγκαλιά, ένα ταίρι, μια ευκαιρία να αγαπηθούν και να αγαπήσουν.

 

Εγκλωβισμένη ψυχή…

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.