Μία βραδιά με πεφταστέρια..

Νύχτες μαγικές, νύχτες δροσερές όπου ο ουρανός ειναι πιο φωτεινός από ποτέ. Νύχτες που έχουμε ανάγκη από μια δόση αστερόσκονης, η οποία θα δώσει λάμψη σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Παρατηρούμε το απέραντο του ουρανού ώσπου μια σπίθα φωτός γίνεται αισθητή στο βάθος. Ασυναίσθητα, εκφράζουμε μια ευχή με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ακόμα και το πιο άπιαστο όνειρο μας.

πεφταστέρια
Πηγή: pinterest.com

Έχετε δει ποτε βροχή περσείδων; Έχετε αναρωτηθεί τι είναι τα πεφταστέρια που μας δίνουν τόση χαρά και ενθουσιασμό στο πέρασμα τους; Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αστέρια αλλά για κομμάτια κομητών τα οποία παίρνουν και την μορφή σκόνης, και εισέρχονται από τον κομήτη Σουιφτ Τατλ στον πλανήτη Γη. Η ταχύτητα τους είναι τόση ώστε να καούν φτάνοντας στο δικό μας οπτικό πεδίο ως φωτεινή σπίθα. Είναι γνωστά με τον όρο μετέωρα ωστόσο αν καταφέρουν να φτάσουν στην επιφανεια της γης ονομάζονται μετεωρίτες. Έτσι λοιπόν δεν πρόκειται για πτώση αστεριών, καθώς αυτά βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πτώση τους.

Κάθε χρόνο, στην καρδιά του καλοκαιριού, τον μήνα Αύγουστο πραγματοποιείται αυτό το αστρολογικό φαινόμενο με κάθε σπίθα να γίνεται αισθητή ανά ένα λεπτό. Μια φανταστική εικόνα δημιουργείται στον ουρανό με χιλιάδες περσείδες να κυριαρχούν, δίνοντας την αίσθηση μιας μαγικής ταινίας. Η ηρεμία της νύχτας παύει να υπάρχει και κυριαρχεί η αισιοδοξία στην ψυχή μας, ασυνήθιστη, διαφορετική από κάθε άλλη βραδιά.

Ο ΘΡΥΛΟΣ
ορυγία
Πηγή: pinterest.com

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συνηθίζουμε να κάνουμε ευχή όταν αντικρίζουμε αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με  την λαϊκή παράδοση,τα πεφταστέρια ήταν ένδειξη πως οι θεοί την δεδομένη στιγμή, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Γη. Έτσι άκουγαν τις ευχές των ανθρώπων και τις πραγματοποιούσαν. Ένας θρύλος που κυριαρχεί σχετικά με την βροχή των περσείδων χρονολογείται στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Εκεί συναντούμε την Αστερία, την Τιτανίδα θεότητα των πεφταστεριών. Σύμφωνα με τον θρύλο, κατά την πτώση των Τιτάνων, ο Δίας κυνήγησε την Αστερία η οποία πήρε την μορφή πτηνού κι έπεσε απ’ τον ουρανό σαν πεφταστέρι. Στην συνέχεια μετατράπηκε κατά τη σύγκρουσή της με τη θάλασσα σ’ ένα νησί. Αυτό το νησί είναι γνωστό σήμερα ως Ορτυγία. Είναι νησίδα μόλις λίγα μέτρα μπροστά στην ακτή της Σικελίας, αλλά στην αρχαιότητα ήταν το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών. Υπάρχουν πολλοί ακόμα θρύλοι, που εξηγούν την βροχή περσείδων στον ουρανό και όλοι μπορούν να σας εκπλήξουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, κοντά στις 15 Αυγούστου μαζί με την ανείπωτη ευχή σας στείλτε και ένα μήνυμα μέσω των περσείδων. Και που ξέρετε, ίσως και να φτάσει στον παραλήπτη!

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

Η αξία του χορού στην καθημερινή μας ζωή

Ενημερώσου για το project μας Giving Sight by beasty press

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.