αγάπη
Πηγή: pinterest.com
Τί είναι άραγε αγάπη;

Πολλές φορές λέμε πως η αγάπη πονάει. Πρόσφατα διάβασα πως η αγάπη είναι το μοναδικό συναίσθημα που σε οδηγεί στην ευτυχία. Η προδοσία πονάει, το ψέμα, η απογοήτευση, η καχυποψία, η κοροϊδία, όλα πονούν εκτός από την αγάπη. Η ίδια αποτελεί το γιατρικό όλων των υπολοίπων, η ανυπαρξία της οποίας σε αφήνει μετέωρο σε σκέψεις και συναισθήματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει ξεχάσει να νιώθει. Παρασυρόμενοι από το κυνήγι των υλικών αγαθών, αναζητούμε το νόημα της ζωής σε λάθος σημεία. Πράττουμε σαν να θεωρούμε την αγάπη των γύρω μας δεδομένη, ξεχνώντας πως η τελευταία σημαίνει πράξεις και όχι λόγια.

Αν σε ρωτούσε κάποιος τι είναι αγάπη, τι θα του απαντούσες; Τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες για να περιγράψεις αυτό το συναίσθημα; Ίσως για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία ωστόσο όλοι μπορούμε να την νιώσουμε. Ακόμη και ο πιο σκληρός άνθρωπος, αισθάνεται ευάλωτος μπρστά της. Η δύναμη της μπορεί να σε κυριεύσει και να σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Όταν αγαπάς το γκρίζο παίρνει χρώμα και η ζωή σου γίνεται πιο φωτεινή από ποτέ.

Θεωρώ πως ο σκοπός της ζωής μας ξεκινά και τελειώνει σ’αυτό το συναίσθημα. Από την οικογένεια, μέχρι την φιλία, το επάγγελμα που επιλέγουμε, τις δραστηριότητες της καθημερινότητας μας, όλα απαιτούν την αγάπη για να μας δώσουν την πληρότητα.

αγάπη
Πηγή :pinterest.com

 

Είναι περίπλοκη γιατί εμείς την οδηγήσαμε εκεί. Άλλα νιώθουμε, άλλα δείχνουμε, άλλα εννοούμε ώσπου χάνουμε το νόημα της. Καταλήγουμε να την θεωρούμε επικίνδυνη, αποφεύγοντας πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή μαζί της. Ξεχνάμε πως αγάπη είναι να χάνεσαι στον χρόνο, να προσφέρεις καλοσύνη δίχως να περιμένεις ανταπόδοση. Για μένα η μεγαλύτερη  αγάπη είναι για τη ζωή. Τότε μπορείς να βρεις το νόημα στα πάντα!

Τελικά η αγάπη είναι αυτή που πονάει ή ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι την μεταχειριζόμαστε;

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

Ζήσε τη ζωή σου όπως εσύ την ονειρεύεσαι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.