Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα το πρώτο μυθιστόρημα της Κατερίνας Μπάρκα με τίτλο «To Θερινό Ηλιοστάσιο». Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα φαντασίας με έντονο το ρομαντικό στοιχείο. Η συγγραφέας μας καλεί να ανακαλύψουμε νέα και άγνωστα μονοπάτια πέρα από τη καθημερινότητα μας και την πραγματικότητα.

Ο Λεωνίδας, πρωτότοκος γιος του Ωρίωνα Σείριου, ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της πετυχημένης οικογενειακής επιχείρησης. Αρκετές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα του, είναι αφοσιωμένο στη δουλειά του και δίκαιος με τα αδέρφια του. Παράλληλα, είναι ο επόμενος που θα ηγηθεί τη Φυλή των Λεόντων. Η ζωή του θα αλλάξει ξαφνικά όταν από ένα μαγαζί βγει βιαστικά η Λευκή. Η Λευκή είναι ένα μοναχικό κορίτσι που αναζητά την ευτυχία και την αγάπη. Η κολλητή της, Βάλια, που θα συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της πλοκής του έργου, βρίσκεται στο πλευρό της ως φύλακας άγγελος.

Οι αναγνώστες γίνονται μάρτυρες της εξέλιξης της σχέσης του Λεωνίδα και της Λεύκης, τα εμπόδια που συναντούν, το περιπετειώδες ταξίδι τους στο Παρίσι. Αυτή την αρμονία και τη ρομαντική διάθεση διακόπτει και διαταράσσει μια τυχαία ανακάλυψη του Λεωνίδα σχετικά με την καταγωγή της Λευκής, κάτι που δεν γνωρίζει ούτε η ίδια. Μια αποκάλυψη που θα είναι καθοριστική για τη σχέση των δύο ηρώων και τους βάζει σε κίνδυνο. Τότε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά εξασθενούν. Ο Λεωνίδας καλείται να θυσιάσει την αγάπη του για την Λευκή για την αιωνιότητα και τη Φυλή του.

Τέλος, το παρόν έργο συμβάλλει με τη σειρά του στη γενικότερη άνθηση της ελληνικής λογοτεχνίας φαντασίας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αξιοσημείωτος είναι ο ενδιαφέροντας συνδυασμός της ελληνικής μυθολογίας με τον κέλτικο μύθο. Η συγγραφέας καταφέρνει να μας παρουσιάσει άρτια δομημένους χαρακτήρες. Παράλληλα, η δράση των ηρώων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφική. Ο αναγνώστης διακατέχεται από συναισθήματα αγωνίας και συμπόνοιας για την μοίρα των ηρώων.

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.