Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου, εκατοντάδες άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους για να υπερασπιστούν εκείνους που δεν έχουν φωνή. Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Θησείο, μπροστά από το κτίριο της Ένωσης Αρχαιολόγων και ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα, κρατώντας πλακάτ. Επρόκειτο για το Official Animal Rights March.

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων
Πηγή εικόνας: skai.gr

Η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων αποτελεί μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 στο Λονδίνο, με διοργανώτρια την ακτιβιστική οργάνωση Surge. Έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις. Μάλιστα, πάνω από 28.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε πάνω από 25 πόλεις το 2018.

Ο σκοπός του Official Animal Rights March είναι να καθιερωθεί μια ημέρα κατά την οποία ο αγώνας για την απελευθέρωση των ζώων θα μεταφέρεται στους δρόμους και η vegan κοινότητα θα ενώνεται παγκοσμίως. Η πορεία δίνει κίνητρο σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να υπερασπίζονται τα ζώα στην καθημερινότητά τους.

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων
Πηγή εικόνας: skai.gr

Η πορεία στην Αθήνα διεξήχθη ειρηνικά και χωρίς εντάσεις, με έντονη την παρουσία της ακτιβιστικής οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, Anonymous for the Voiceless. H συγκεκριμένη οργάνωση ειδικεύεται στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εκμετάλλευση των ζώων. Κρατά αυστηρή στάση υπέρ της εξ ολοκλήρου κατάργησης της.

Αν αναρωτιέσαι γιατί θα ήθελε κάποιος να είναι vegan δες αυτό.

Εδώ η ομάδα στο facebook των Anonymous for the Voiceless της Αθήνας.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν: 
The Official Animal Rights March. Ανακτήθηκε από surgeactivism.org.
What We Do. Ανακτήθηκε από anonymousforthevoiceless.org.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.