ταινίες
Πηγή:pinterest.com

Οι ταινίες έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της καθημερινότητας μας. Πρόκειται για ένα μέσο ψυχαγωγίας που αγαπήθηκε ιδιαίτερα ήδη από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του κινηματογράφου. Εκατομμύρια ήταν οι θεατές που ζητούσαν την επιμήκυνση της διάρκειας των ταινιών και την αύξηση της παραγωγής. Σήμερα αποτελεί μία από τις πιο συνήθεις ασχολίες όλων των γενών.

Αφορμή του σημερινού άρθρου, είναι το trailer μίας ταινίας που προβλήθηκε αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και δεν είναι άλλη από τον Τιτανικό-1997. Το γεγονός ότι βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία, προκαλεί ακόμα περισσότερο την συγκίνηση του θεατή δημιουργώντας του δάκρυα  τόσο για τις ψυχές που χάθηκαν όσο και για την δύναμη της αγάπης. Ένα συναίσθημα που ξεπερνάει τα σύνορα και χαρακτηρίζεται από την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Η αγάπη του σκηνοθέτη της, Κάμερον, για τα ναυάγια τον οδήγησε στην δημιουργία της ταινίας η οποία έχει αφήσει εποχή στον χώρο του κινηματογράφου. Ο ίδιος εμπνεύστηκε την ερωτική ιστορία με στόχο να δεσμεύσει το κοινό με την πραγματική τραγωδία. Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 1995, όταν ο Κάμερον τράβηξε κάποια πλάνα από τον πραγματικό Τιτανικό. Έτσι ξεκίνησε η ανακατασκευή του πλοίου και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναδημιούργησαν το βύθισμα. Εκείνη την εποχή αποτελούσε την πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ, με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια.

ταινίες
Πηγή:pinterest.com

 

Ο Αόρατος Επισκέπτης-2016

Μία ταινία μυστηρίου που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές άλλες είναι ο Αόρατος Επισκέπτης. Η υπόθεση αφορά έναν νεαρό επιχειρηματία ο οποίος ξυπνάει σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη νεκρή ερωμένη του και προσλαμβάνει μια μεγαλοδικηγόρο για να καταλάβει πώς κατέληξε ύποπτος για το φόνο. Πρόκειται για μία ταινία που σου δημιουργεί έντονη αγωνία αλλά ταυτόχρονα σε προκαλεί να δώσεις λύση στο μυστήριο. Τελικά τα φαινόμενα απατούν; Υπάρχει τέλειο έγκλημα; Ερωτήματα που απαντώνται με μία πρωτότυπη πλοκή και σύνθεση.

Αόρατος Επισκέπτης , Κριτική - Σινεμά - αθηνόραμα
Πηγή: Αθηνόραμα
Super Bad-2007

Πρόκειται για μία αμερικανική εφηβική ταινία σε σκηνοθεσία του Greg Mottola, με πρωταγωνιστές τρία αγόρια που οδεύουν προς την αποφοίτηση λυκείου. Ανυπόμονοι να ζήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της ενηλικίωσης, τα σχέδια τους αποδεικνύονται πιο δύσκολα από το αναμενόμενο. Μία σειρά από περιπέτειες τους περιμένει με έντονα φυσικά το κωμικό στοιχείο. Τελικά είναι τόσο εύκολη η ενήλικη ζωή όσο την φανταζόμασταν στην εφηβεία μας;

ταινίες
Πηγή: LetterBoxd
Λειτουργία Πτήσης-2020

Ένα στοιχείο που αγαπώ ιδιαίτερα στις ταινίες είναι η ικανότητα τους να περνούν κοινωνικά μηνύματα. Μία ταινία που ξεχώρισα γι’ αυτόν τον λόγο είναι η Λειτουργία Πτήσης η οποία αφηγείται την ιστορία της νεαρής infuencer της ψηφιακής εποχής Άνα. Εθισμένη στο κινητό της τηλέφωνο, μια μέρα τρακάρει και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ως τιμωρία, αναγκάζεται να πάει στη φάρμα του παππού της, του Ζερμάνο χωρίς κινητό και καμία απολύτως πρόσβαση στα social media. Μια πλήρης αποτοξίνωση από τον κόσμο του διαδικτύου. Ποιο είδος ζωής θα προτιμήσει τελικά;

Λειτουργία Πτήσης | Επίσημη τοποθεσία Netflix
Πηγή: Netflix
Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο-2018

Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου καθώς μου δημιουργούν πολλά ευχάριστα συναισθήματα κατά την διάρκεια της προβολής τους. Η υπόθεση της ταινίας ξετυλίγεται γύρω από το πρόσωπο της Κατ Γκράμαχ μιας ταλαντούχας φωτογράφου η οποία βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο και κληρονομεί ένα παλιό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο που μάλλον προβλέπει το μέλλον και την ωθεί προς τον έρωτα. Πολλές είναι οι φορές που δεν βλέπουμε στο σωστό μέρος απομακρυνόμενοι από την ευτυχία μας.

Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο | Επίσημη τοποθεσία Netflix
Πηγή: Netflix

Πηγές

  • Wikipedia
  • Netflix.gr

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify.

Giving Sight by Beasty Press

1 COMMENT

Comments are closed.