Στο πέρασμα της παλιάς χρονιάς ο απολογισμός θα ‘ναι πολλές φορές σκληρός. Δεν είναι η απληστία του ανθρώπου που πάντα θα θέλει περισσότερα, μα είναι αυτά τα όνειρα που και φέτος δε κατάφεραν να γίνουν αληθινά, βγάζοντας ρίζες στα σπλάχνα και σα στοιχειά, θα προσμένουν τις νέες μέρες -πιο ελπιδοφόρες για κάποιους- μπας και αγγίξουν αυτή την ατέρμονη πραγματικότητα που ο καθένας ορίζει για τον εαυτό του.

Μπορεί να είναι ένα ταξίδι, μακρινό ή κοντινό, ή η συνάντηση με κάποιο πρόσωπο αγαπημένο που τα χιλιόμετρα της ζωής φρόντισαν για τη σκληρή απομάκρυνση. Ίσως να είναι και ένας στόχος επαγγελματικός, μια επιθυμία της στιγμής που κατάντησε εμμονή του εγωισμού. Είναι οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο που θα σκορπίσει χαρά, θα γεμίσει εμπειρία και ικανοποίηση. Τα όνειρα είναι η μέγιστη πηγή ελπίδας, είναι η απόδειξη της ανθρώπινης ύπαρξης, της λογικής και του απόλυτου χάους. Είναι τα “κλικς” του μυαλού που δε μπορεί κανείς να συλλάβει εύκολα με “γυμνό μάτι” και “γυμνή ψυχή”. Ο χρόνος βέβαια ποτέ δε θα είναι ο κατάλληλος συνεργός στην υλοποίηση του τέλειου εγκλήματος. Θα λειτουργεί μονίμως ως ο ασυνάρτητος παρανομαστής στην εκπλήρωση κάθε “θέλω” και “επιθυμώ”. Θα χτυπάει τη πόρτα όταν για κάποιους έχουν όλα χαθεί και αυτομάτως αυτό το συννεφάκι που προστατεύει μέσα του τους στόχους και τα όνειρα, έχει μετατραπεί σε σκόνη που πλανάται σε ένα κελί του παρελθόντος. Ακόμα όμως κι έτσι, τίποτα δε πεθαίνει και τίποτα δε μαραίνεται. Παρά μόνο το πείσμα και η λαχτάρα γι αυτά τα “Απαιτώ από τη ζωή…”, που πολύ λανθασμένα, μοιάζουν να φθίνουν. Όσο οι μέρες, τα χρόνια περνούν η προσπάθεια που δουλεύει σκληρά θα ανταμειφθεί και θα καταφέρει να σταθεί αντάξια του ρεαλισμού αλλά και να χαρίσει αυτό το χαρμόσυνο τέλος, που τελικά δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Πρόκειται για τη μέγιστη πληρωμή του χρόνου που όσο δυνατά κι αν πάλεψε ο άνθρωπος αποδεικνύει πως τίποτα δε μπαίνει εμπόδιο σ’ αυτόν και στην ελπίδα.

Έτσι λοιπόν το νέο έτος που μόλις έκανε την εμφάνιση του, είναι η ευκαιρία για τη θέσπιση νέων στόχων, μια νέα ισχύ που σαν φλόγα θα καίει γι αυτό που όλοι θεωρούν ακατόρθωτο, μα εσύ θα ξέρεις πως μπορείς, όχι μόνο να το ονειρεύεσαι, μα και να το πραγματοποιήσεις. Πίστεψε στον εαυτό σου και πολέμησε για τα όνειρα σου… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.