τα μυστικά

Όλοι μας κρύβουμε μυστικά. Κάποιοι πιο πολλά, κάποιοι λιγότερα. Κάποιοι κρατούν μυστικό μια μεγάλη τους χαρά και επιτυχία, γιατί φοβούνται το κακό μάτι. Είναι και κάποια μυστικά που πρέπει να μείνουν μέσα μας, γιατί οφείλουν να είναι μυστικά ως το τέλος. Τα μυστικά, μπορούν να πληγώσουν είτε πορευτούν με γνώμονα την αλήθεια είτε το ψέμα.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αν κοιτάξεις γύρω σου, για παράδειγμα στο βαγόνι του μετρό, οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν μπορεί να είναι ένα σεντούκι γεμάτοι μυστικά. Αν τα μυστικά είχαν φωνή, τότε δεν θα υπήρχε ησυχία. Αδυνατώ να πιστέψω, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κρατούν τίποτε κρυφό για τον εαυτό τους. Κάθε φορά που τυχαίνει να ακούσω τη φράση: “Εγώ δεν κρύβω τίποτα”, μου φεύγει και ένα γελάκι. Ίσως να υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων: που παρά είναι καλοί και καθαροί, με όλους και με όλα στη ζωή τους. Αν γνωρίσω έναν τέτοιο, θα το μοιραστώ μαζί σας.

μυστικά

Τα μυστικά, χτίζουν ένα άλλο σύμπαν. Οι σιωπές είναι οι αστερισμοί. Αν τύχει και μοιράζεσαι με κάποιον ένα μυστικό, τα κλεφτά βλέμματα, όταν το θυμάστε, είναι οι γαλαξίες. Το σύμπαν αυτό, είναι πιο προσωπικό για τον καθένα από εμάς. Έχουν την ιδιότητα να μας κρατούν ασφαλείς ή προσκολλημένους στο παρελθόν. Αν συμβαίνει το πρώτο, πόσο ασφαλείς είμαστε σε αυτό το κουκούλι; Ενώ σε περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, πόσα πισωγυρίσματα πραγματοποιούνται και εκβιασμοί με τον εαυτό μας και τρίτους;

μυστικά

Τα μυστικά, είναι οι επιλογές μας. Για κάποια θα είμαστε περήφανοι και κάποια άλλα θα τα φυλάμε καλά σαν φυλαχτό. Δεν μπορεί κανείς να μας επιβάλλει πως θα τα διαχειριστούμε ή για το αν θα τα μοιραστούμε. Θα υπάρξουν φορές που θα μας δώσουν ώθηση να πάμε παρακάτω και φορές που δεν θα θέλουμε να τα θυμόμαστε και θα μας βαραίνουν, ενώ χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Όπως και να έχει, είναι δικά μας και καλώς ή κακώς πορευόμαστε μαζί τους, γιατί όπως προ γράφτηκε, είναι οι επιλογές μας, αλλά και η μάσκα μας, για τον κόσμο που μερικοί από εμάς αντιμετωπίζουμε και δεν μας αρέσει.


Η ντροπή της ανθρωπότητας

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθείστε μας στο Instagram

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.