ειδικές ανάγκες
πηγή: https://www.ippokampos-amea.gr/

Την παραμονή λειτουργίας των δημοτικών κολυμβητηρίων για άτομα με ειδικές ανάγκες πρότεινε  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Απέστειλε επιστολή με το  αίτημα αυτό σε όλους τους δήμους της Ελληνικής Επικράτειας.

Ο κ.Παπαστεργίου στην επιστολή του, δίνει έμφαση στην ανάγκη των ατόμων με ειδικές ανάγκες να ασκούνται και κατά την διάρκεια της καραντίνας. Κι αυτό διότι η κολύμβηση για τα ΑΜΕΑ αποτελεί θεραπευτικό πρόγραμμα. Προσθέτει πως η παραπάνω δυνατότητα αναφέρεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η ΚΥΑ υπογράφηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Εξαιρούνται ,λοιπόν, από τους περιορισμούς στην άθληση τα ΑΜΕΑ και οι συνοδοί τους όσον αφορά τα δημόσια κολυμβητήρια. Απαραίτητη βέβαια καθίσταται η τήρηση ορισμένων προϋποθέσεων για την ασφαλέστερη χρήση των πισινών.

Ο κ.Παπαστεργίου είπε συγκεκριμένα πως είναι:

«προτεραιότητα από πλευράς Δήμων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αξιοποιώντας τις δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες, να δώσουν βάρος στη στήριξη των ομάδων συμπολιτών μας που έχουν περισσότερο ανάγκη από τη δική μας, έμπρακτη αρωγή. Ανεξάρτητα των προβλέψεων της ΚΥΑ, είναι ζήτημα ευθύνης κι ευαισθησίας από πλευράς αυτοδιοίκησης να διασφαλιστεί και σε αυτή την ομάδα συμπολιτών μας η δυνατότητα να έχουν όσο το δυνατόν μια καλύτερη καθημερινότητα, με τους Δήμους μας στο πλευρό τους .Η Αυτοδιοίκηση με πράξεις δεν θα αφήσει κανέναν μόνον και σε αυτή την κρίση».

Αυτό έγινε δυνατό μετά από διεκδίκηση εξαίρεσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την απαγόρευση άθλησης σε δημόσιους χώρους. Στην προηγούμενη ανοιξιάτικη καραντίνα, η Αδα Σταματάτου, μητέρα του αυτιστικού Γιάννη, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό «να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, στους αυτιστικούς, στα ΑμεΑ, στους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο». Με αυτό τον τρόπο είχαν καταφέρει να εξαιρεθούν στην πρώτη καραντίνα τα ΑΜΕΑ. Το ίδιο ζήτησαν και κατάφεραν οι γονείς και στην επικείμενη καραντίνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή, Athens Voice


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.