Τα απλά είναι και τα πιο σημαντικά

Τι κι αν είναι το ποτήρι μισοάδειο, όταν μέσα έχει daiquiri φράουλα με τριμμένο πάγο; Κάτσε, λοιπόν, και ευχαριστήσου το αυτό το κοκτέιλ, γιατί κάποια στιγμή το ποτήρι αναπόφευκτα θα αδειάσει, και τότε φρόντισε να μην σκέφτεσαι τις θερμίδες που πήρες, αλλά τις αξέχαστες στιγμές που σε συντρόφευσε.

Η ευτυχία είναι στο παρόν, αλλά και στο μέλλον

Τα απλά είναι και τα πιο σημαντικά. Είναι και εκείνες οι φορές που νομίζουμε ότι οι χαρές κρύβονται στο μέλλον. Ζούμε τη ζωή μας με βάση τι θα γίνει αύριο και ποια ανέλπιστη χαρά θα μας φανερώσει. Προσπερνάμε ό, τι συνθήκες ευτυχίας μπορεί να δημιουργηθούν τώρα και από το πουθενά. Θα μπορούσα να απαριθμήσω απλά άπειρες, ωστόσο εμείς τείνουμε να εστιάζουμε σε μία- δύο συγκεκριμένες. Αυτές φυσικά σχεδιάζονται στον πλανήτη Άρη και δρομολογούνται να καταφτάσουν στη γη τον κόκκινο Μάρτη… συγγνώμη στο άμεσο μέλλον ήθελα να πω.

Έχουμε συνεχώς προσδοκίες από το αύριο, το μεθαύριο και τα επόμενα χρόνια, τις οποίες ούτε οι ίδιοι δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε. Ακούμε διαρκώς ανθρώπους να λένε πως αν καταφέρω αυτό ή αν αποκτήσω το άλλο θα είμαι απλά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Κι όμως, αναρωτήθηκες ποτέ πόσες φορές απέκτησες αυτό που ήθελες με τόση λαχτάρα. Τελικά ακόμα ψάχνεις αυτόν τον πανευτυχή άνθρωπο που πίστευες πως θα γινόσουν;

Πλέον, πιστεύω πως η χαρά φυσικά και θα έρθει από το μέλλον και είναι και αυτή που μας δίνει κίνητρο να προχωράμε. Μπορεί όμως να βρίσκεται και στο τώρα. Σε ένα σπίτι με λίγους και καλούς φίλους που συζητάνε και τρώνε το αγαπημένο τους Junk food. Και τότε Ναι! Μπορείς και να θεωρήσεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Plus ευλογημένο. Γιατί η χαρά είναι απλή και προσιτή.

O καθένας μπορεί να την νιώσει αρκεί να είναι διατεθειμένος να ανοίξει τα μάτια και την καρδιά του. Μπορεί να μην έχει τη μορφή που θα επιθυμούσες. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να είναι αρκετή για να σου δώσει κίνητρο για να παλέψεις. Αλλά και να πιστέψεις στο αύριο και να μην απογοητεύεσαι όταν καμία φορά βλέπεις ότι δεν έρχεται. Ίσως, όπως θα την ήθελες. Η ευτυχία έχει πολλές και διαφορετικές μορφές. Σίγουρα όταν έρθει δεν θα είναι όπως την έχεις φανταστεί στα υποθετικά σου σενάρια.

Τελικά το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Τι κι αν είναι το ποτήρι μισοάδειο, όταν μέσα έχει daiquiri φράουλα με τριμμένο πάγο; Ακόμα και όταν μια κατάσταση φαίνεται κάπως άσχημη, φρόντισε να βρεις τα θετικά και να τη γυρίσεις προς όφελός σου. Κάτσε, λοιπόν, και ευχαριστήσου αυτό το κοκτέιλ, γιατί κάποια στιγμή το ποτήρι αναπόφευκτα θα αδειάσει, οπότε φρόντισε να μην σκέφτεσαι τις θερμίδες που πήρες, αλλά τις αξέχαστες στιγμές που σε συντρόφευσε.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

5

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.