Exclusive Content:

Τα 10 καλύτερα επεισόδια του Rick and Morty

Το 2006 βγήκε στις μικρές οθόνες μια σειρά με το όνομα The Real Animated Adventures of Doc and Mharti ως μια παρωδία για το Back to the Future, την κλασσική πλέον ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το αποτέλεσμα δεν βγήκε καλό, παρ’ όλο που κράτησε μόλις 5 λεπτά. Πέρασαν 7 χρόνια και ο δημιουργός Justin Roiland αυτή την φορά σε συνεργασία με τον Dan Harmon ανακοίνωσαν την αρχή μιας νέας σειράς που θα λεγόταν Rick and Morty.

Το Rick and Morty είναι μία από εκείνες τις σειρές κινουμένων σχεδίων οι οποίες προσφέρουν άπειρο γέλιο αν έχεις ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο ηλικίας, βλέπε South Park, Family Guy, Big Mouth και άλλα. Έχει ως κέντρο του μια εξαιρετικά δυσλειτουργική οικογένεια που αποτελείται από τον Jerry (πατέρας) την Beth (μητέρα) τον Morty(γιος) και την Summer (κόρη), καθώς και από τον Rick ο οποίος είναι ο πατέρας της Beth και γύρισε κοντά της αφού την είχε εγκαταλείψει όταν ήταν μικρή. Διακωμωδεί και σατιρίζει τα πάντα, από την Αμερικανική επικαιρότητα και πολιτική σκηνή, μέχρι διάσημες ταινίες και σειρές. Το εκπληκτικό με το Rick and Morty είναι πως έχει δύο παράγοντες που το κάνουν πρωτότυπο, έξυπνο και άξιο παρακολούθησης. Αφενός είναι η χρήση της Φυσικής Επιστήμης την οποία γνωρίζει άριστα ο Rick και καθόλου ο εγγονός του ο Morty και αφετέρου είναι οι φιλοσοφικές σκέψεις που περνούν στο κοινό μέσω του πιο άμεσου τρόπου: το χιούμορ.

O Rick και ο Morty ταξιδεύουν σε παράλληλες διαστάσεις και σύμπαντα, συναντούν κάθε πλάσμα που μπορεί να φανταστεί κάποιος όταν είναι μαστουρωμένος και πραγματοποιούν αντίστοιχες αποστολές. Ας δούμε ποια είναι τα 10 καλύτερα.

#10 Pickle Rick – Season 3 Episode 3

Ένα από τα πιο παράξενα επεισόδια είναι αυτό που ο Rick αποφασίζει να μεταμορφώσει τον εαυτό του σε πίκλα για να αποφύγει την οικογενειακή θεραπεία στον ψυχολόγο. Βέβαια ως ιδιοφυΐα έχει σχέδιο για να γίνει πάλι άνθρωπος, μα η Beth τον καταλαβαίνει και τον εμποδίζει μέχρι να γυρίσουν εκείνη και τα παιδιά της από τον ψυχολόγο. Έτσι ακολουθούν 20 λεπτά από τρέλα, στα οποία η πίκλα-Rick βρίσκεται σε έναν υπόνομο, σκοτώνει μια κατσαρίδα και την παίρνει υπό τον έλεγχο του, βρίσκει αρουραίος και τους σφάζει, και βέβαια δεν θα έλειπαν οι σκηνές μάχης οι οποίες θυμίζουν ταινία του Michael Bay. Παράλληλα στον κανονικό κόσμο, η οικογένεια προσπαθεί να λύσει τα θέματα της, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

#9 The Ricklantis Mixup – Season 3 Episode 7

Το επεισόδιο αυτό κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία στο imdb (9,8!) και είναι όντως ένα από τα καλύτερα, πιο περίπλοκα και πιο έξυπνα. Ξεκινάμε στο σύμπαν των δικών μας Rick and Morty (καθώς υπάρχουν άπειρα παράλληλα σύμπαντα, άρα και άπειροι Rick and Morty) στο οποίο οι δυο τους ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στην Ατλαντίδα. Ένας Rick έρχεται με τον Morty του και ζητάνε χρήματα για την ανακατασκευή του Αρχηγείου των Rick. Ο δικός μας Rick αρνείται λέγοντας πως εκείνος το κατέστρεψε εξαρχής και αφού οι νεοφερμένοι φεύγουν, οι δικοί μας πηγαίνουν στην Ατλαντίδα. Μεταφερόμαστε στο Αρχηγείο των Rick όπου γίνονται εκλογές για τον αρχηγό του Αρχηγείου. Ο ένας από τους υποψηφίους είναι ένας νέος Morty που πιστεύει πολύ στο έργο του, παρά τα λόγια του συμβούλου του που του προτείνει να αποσυρθεί από τον πολιτικό αγώνα. Παράλληλα βλέπουμε έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό Rick να περιμένει τον συνάδελφο του και ξαφνιάζεται όταν βλέπει πως είναι ένας Morty με αντι-Morty αισθήματα. Τέλος παρατηρούμε τις εξελίξεις σε ένα σχολείο όπου μαθητές είναι οι Morty και ο καθηγητής τους είναι ένας Rick. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και μάλιστα πολύ μεγάλη για να γραφτεί. Πέρα από το κωμικό κομμάτι πάντως βλέπουμε παραλληλισμούς σε ρεαλιστικά σκηνικά, όπως την κοροϊδία απέναντι στον πολιτικό Morty ο οποίος θεωρητικά είναι ο αδύναμος της υπόθεσης μα κατορθώνει να τα βγάλει πέρα, ή πως λειτουργεί ένα μέσο σύστημα παιδείας· ένας Rick που κάνει πλύση εγκεφάλου στους Morty μαθητές του για να τους χειρίζεται ευκολότερα η κοινωνία.

#8 M. Night Shaym-Aliens – Season 1 Episode 4

Σε αυτό το απίστευτα γελοίο επεισόδιο πρωταγωνιστούν πέρα από τους συνηθισμένους μας ήρωες και κάποιοι εξωγήινοι ονόματι Zigerions. Αυτοί έχουν παγιδεύσει τους Rick και Morty σε μια προσομοίωση με σκοπό να μάθουν τα μυστικά του Rick για την κατασκευή συμπυκνωμένης σκοτεινής ύλης. Ο Rick όμως γνωρίζει πως η αδυναμία τους είναι πως δεν μπορούν να δουν γυμνά σώματα, έτσι παίρνει τον Morty μέσα από την προσομοιωμένη τάξη του λίγο πριν αποκαλύψει το μυστικό και πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Γδύνονται και ο Rick εξηγεί στον εγγονό του την κατάσταση. Όσο προσπαθούν να βγουν από αυτό, ο Jerry έχει μπει κατά λάθος και εκείνος στην προσομοίωση χωρίς να το καταλάβει. Ακολουθούν τρελά σκηνικά στα οποία ο Jerry τα πηγαίνει όλο και καλύτερα στην προσομοιωμένη ζωή του χωρίς να βλέπει πως οι άνθρωποι γύρω του είναι ρομπότ, ενώ οι Rick και Morty τρέχουν για να ξεφύγουν.

 

#7 Meeseeks and Destroy – Season 1 Episode 5

Ο Rick διαθέτει μια συσκευή, το Meeseeks Box η οποία παράγει κάποια πλάσματα, τα Meeseeks τα οποία έχουν ως σκοπό ύπαρξης να λύνουν τα προβλήματα αυτού που τα δημιούργησε. Η οικογένεια χρησιμοποιεί αυτά τα πλάσματα για να λύσουν προβλήματα μικρά και μεγαλύτερα μα η κατάσταση ξεφεύγει. Η Beth τα χρησιμοποιεί για να την βοηθήσουν να νιώσει πιο ολοκληρωμένη γυναίκα, η Summer για να γίνει πιο δημοφιλής στο σχολείο, ενώ ο Jerry για να τον βοηθήσουν στο γκολφ. Γρήγορα ο Jerry τα κάνει όλα χάλια επειδή δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι του γκολφ στην τρύπα και καθώς τα Meeseeks δεν μπορούν να εξαφανιστούν εάν δεν εκπληρώσουν τον σκοπό τους βρίσκεται σύντομα περικυκλωμένος από Meeseeks τα οποία επειδή δεν είναι σχεδιασμένα να ζουν για τόσο πολύ αρχίζουν να χάνουν τα λογικά τους. Σύντομα αρχίζουν να κατηγορούν το ένα το άλλο και γίνεται μια μάχη μεταξύ τους, η οποία φυσικά δεν τα σκοτώνει.

#6 Ricksy Buisness – Season 1 Episode 11

Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν γίνεται το Project X του Rick and Morty. Ο Jerry και η Beth πηγαίνουν σε μία προσομοίωση της βύθισης του Τιτανικού και έτσι ο Rick και η Summer αποφασίζουν να κάνουν ένα πάρτυ. Ο Morty είναι ανήσυχος γιατί θέλει το σπίτι να μείνει όπως ήταν μα είναι μάταιο καθώς τα λυκειόπαιδα σε συνδυασμό με τους εξωγήινους φίλους του Rick αρκούν για να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

#5 Vindicators 3: The return of Worldender – Season 3 Episode 4

Αποτελεί παρωδία δύο πραγμάτων. Το πρώτο είναι οι ομάδες super heroes όπως οι Avengers και η Justice League και το δεύτερο η σειρά ταινιών Saw. Με την πρόφαση ότι ο Worldender απειλεί να καταστρέψει το σύμπαν οι Vindicators μια ομάδα από διάφορους υπερήρωες καλούν τον Rick και τον Morty για βοήθεια. Ο Rick δεν αργεί να κάνει τα δικά του, καθώς μεθάει το πρώτο βράδυ που φτάνουν εκεί και την επόμενη μέρα τον βρίσκουν μέσα στα… απορρίμματα του. Παρ’ όλα αυτά ξεκινάνε για να βρουν τον Worldender και σύντομα συνειδητοποιούν πως ο Rick όσο ήταν μεθυσμένος τον είχε νικήσει και είχε βάλει παγίδες για τους Vindicators, σε μορφή όπως στις ταινίες Saw.

#4 Get Schwifty – Season 2 Episode 5

Ένα τεράστιο κεφάλι έρχεται στον ουρανό της Γης και ζητάει ένα hit-τραγούδι που δεν έχει ξαναπαιχτεί. Ναι, τόσο random. Ο Rick και ο Morty θα αναλάβουν την κατάσταση και παίζουν ένα τραγούδι που λέγεται Get Schwifty, το οποίο αρέσει στο κεφάλι και φεύγει. Όταν νομίζουν πια πως γλύτωσαν από την απειλή του κεφαλιού, ξαφνικά βρίσκονται σε έναν πανγαλαξιακό διαγωνισμό τραγουδιού, όπου ο καλύτερος πλανήτης θα κέρδιζε. Όλοι οι ταλαντούχοι τραγουδοποιοί της Pop έχουν πεθάνει και έτσι πάλι αναλαμβάνουν οι Rick και Morty. Παράλληλα οι γήινοι αλλάζουν θρησκεία και αρχίζουν να λατρεύουν τα πελώρια κεφάλια στον ουρανό. Ότι να ‘ναι.

#3 Look who’s purging now – Season 2 Episode 9

Άλλη μια παρωδία, αυτή την φορά της ταινίας The Purge. Ο Rick και ο Morty φτάνουν σε έναν εξωγήινο πλανήτη στον οποίο επικρατεί ειρήνη όλον τον χρόνο πέρα από μια συγκεκριμένη μέρα. Εκείνη την μέρα όλοι ανεξαιρέτως έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν, να λεηλατήσουν, να κλέψουν και γενικώς να κάνουν οποιαδήποτε παρανομία. Το επεισόδιο αυτό είναι από τα καλύτερα, όχι μόνο για το χιούμορ του μα και για τον τρόπο με τον οποίο δείχνει αυτό που ήθελε να δείξει το The purge. Πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τελείως ειρηνικός, ίσως.(;)

 

#2 Total Rickall – Season 2 Episode 4

Ένα ήρεμο οικογενειακό τραπέζι. Ο Rick, ο Morty, η Beth, η Summer, ο Jerry και ο θείος Steve. Ποιος είναι ο θείος Steve; Αυτό είπε και ο Rick και τον σκότωσε αποκαλύπτοντας πως ήταν ένα παράσιτο το οποίο επιζεί βάζοντας ψεύτικες αναμνήσεις στους εγκεφάλους. Ο Rick κλειδώνει το σπίτι και από κει και πέρα αρχίζει η παράνοια. Η ύπαρξη ενός άλλου παράσιτου στο σπίτι, αρχίζει να προκαλεί απανωτά flashbacks τα οποία του επιτρέπουν να αναπαραχθεί. Σύντομα το σπίτι γεμίζει από φανταστικά πλάσματα και η οικογένεια καλείται να αναγνωρίσει ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι όχι.

 

#1 The Rickshank Rickdemption – Season 3 Episode 1

Ο Rick βρίσκεται σε μια προσομοίωση των αναμνήσεων του σε ένα κλασσικό εστιατόριο με την οικογένεια του. Αφού καταλαβαίνει τι γίνεται κάθεται μαζί του ένας πράκτορας της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας ο οποίος προσπαθεί να του αποσπάσει πληροφορίες για την δημιουργία του όπλου πυλών (portal gun). Ο Rick μέσα από τις αναμνήσεις του πηγαίνει στο σπίτι του όπου δούλευε όταν ήταν νέος και δείχνει στον πράκτορα πως μια έκρηξη οδήγησε στον θάνατο της κόρης και της γυναίκας του και πως αυτό το γεγονός τον έκανε να ψάξει για να δημιουργήσει το όπλο. Όμως όταν γράφει τον κώδικα για την δημιουργία του και ο πράκτορας τον στέλνει στους άλλους έξω από την προσομοίωση, ο Rick του αποκαλύπτει πως είναι ιός για να πάρει το σύστημα στα χέρια του.

 

Latest

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι μια συναρπαστική και προκλητική διαδικασία. Είτε θέλεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ένα επιστημονικό έργο,...

2 COMMENTS

Comments are closed.