1. Τι είναι το the cube και πως ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας του;

Το The Cube είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι που αγαπούν την καινοτομία και είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, εργάζονται για μια θετική αλλαγή στο χώρο των startups. Είμαστε το “σπίτι” για πολλές ελληνικές και παγκόσμιες startups, σε digital nomads, σχεδιαστές, προγραμματιστές και ανθρώπους που αναζητούν την αλλαγή στις επιχειρήσεις. Το The Cube είναι κάτι περισσότερο από ένας startup coworking χώρος, ή ένας επιταχυντής νέων ιδεών. Είναι ένας κοινωνικός χώρος όπου τα μέλη του ενθαρρύνονται για να αγκαλιάσουν τη μάθηση, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να γιορτάσουν την επιτυχία τους μαζί. Στο κτήριο παρέχουμε υπηρεσίες ενοικίασης γραφείων, meeting rooms, χώρους σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Φιλοξενούμε 20 startups με κάποια από τα πιο καινοτόμα μέλη της ελληνικής startup κοινότητας.

  1. Πόσο εύκολο ήταν να περάσετε από την ιδέα αυτή που είχατε στην υλοποίηση της.

Πριν 10 χρόνια που ξεκινήσαμε, η γραφειοκρατία ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά τα πράγματα ήταν σίγουρα καλύτερα και ευκολότερα από κάποια εταιρία που ξεκινάει σήμερα. Με την εύρεση των σωστών ανθρώπων που συμμετείχαν στην ομάδα, με τον ίδιο τρόπο σκέψης και την εύρεση του ιδανικού χώρου ως προτεραιότητα προχωρήσαμε δυναμικά! Το πιο σημαντικό σε ότι κάνουμε είναι να περνάμε καλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αυτό συνεχίζει ως σήμερα να είναι η κατεύθυνση μας!

  1. Τελικά ο κόσμος των start-up είναι εύκολος;

Οι Έλληνες ξέρουν καλά πως να είναι επιχειρηματίες και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης και των δυσκολιών οι άνθρωποι γίνονται πολύ δημιουργικοί και βγαίνουν εκτός της περιοχής άνεσης και ασφάλειας τους.

  1. Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε όσους θέλουν να ασχοληθούν ή να δημιουργήσουν μια δική τους start up εταιρεία;

Να ξεκινήσουν με κάτι μικρό και να μεγαλώσουν ή να αποτύχουν γρήγορα και οικονομικά! (To start small and grow big or Fail Fast and Faill Cheap!)

  1. Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που πιστεύετε πως κάνουν όσο ξεκινούν να ασχολούνται με αυτόν τον χώρο.

Ότι συνήθως δεν έχοουν την κατάλληλη ομάδα, ότι κυνηγούν τα γρήγορα κέρδη και εστιάζουν στα λάθος σημεία. Θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους, να ενδυναμώσουν την ομάδα τους, να βρουν τους πρώτους πελάτες τους και μετά να προσεγγίσουν κάποιο κεφάλαιο.

  1. Στις 27-29 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ένα event που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες και τον κόσμο των start up. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το event.

To Startup Weekend είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός από την Techstars και την Google και πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο, σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο του χρόνου παράλληλα σε πολλές πόλεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Έχουμε δει και ακούσει για εταιρίες που έχουν ξεκινήσει από το Startup Weekend, όπως και εμείς ως επιχείρηση, ξεκινήσαμε από το 2ο Startup Weekend που έγινε στην Αθήνα το 2009.

  1. Γιατί επιλέξατε να κάνετε ενα event αποκλειστικά για γυναίκες;

Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουμε, να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες ώστε να τους μπει το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση με τη βοήθεια Ελλήνων επιχειρηματιών και κατά βάση γυναικών επιχειρηματιών που συμμετέχουν, αποδεικνύοντας και δείχνοντας ότι όλα είναι πιθανά αν κάποιος είναι παθιασμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει.

  1. Τι είναι αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν έρθει εκεί και τι διαφορετικό έχει να μας δώσει σε σχέση με άλλα παρόμοια event που γίνονται κατά καιρούς.

Το συγκεκριμένο Σαβ/κο θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουλέψουν μια ωραία, φρέσκια ιδέα και με τη βοήθεια των mentors και ειδικών να περάσουν όλα τα βήματα της δημιουργίας μιας επιχείρησης σε ένα εντατικό Σαβ/κο. Με το πέρας το Σαβ/κου, θα υπάρχει μια σειρά από εκπαιδεύσεις και mentor sessions για να συμμετέχουν οι ομάδες ώστε να τους βοηθήσουν με τα επόμενα βήματα.

  1. πιστεύεται-ε πως ακόμη και σήμερα οι γυναίκες βρίσκονται ένα βήμα πίσω από τους άντρες στον τομέα της επιχειρηματικότητας και αν ναι και πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό ;

Υπάρχει ένα κενό στην κουλτούρα και νοοτροπία για το τί ορίζουμε ως γυναίκα επιχειρηματία αλλά ευτυχώς αυτό αλλάζει. Οι γυναίκες πλέον είναι doers, ταλαντούχες και έχουν υψηλές προσδοκίες καθώς έχουν αποκτήσει έναν τρόπο σκέψης προσανατολισμένο στην καριέρα τους, ο οποίος είναι πολύ απαιτητικός.

 

Τις ερωτήσεις τις απάντησε η Μαρία Καλαφάτη, co-founde of the Cube Athens.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.