οικογένεια
Happy family standing on the beach at the sunset time. They keep the letters forming the word " family". Concept of friendly family.

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/47/237) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα καλό είναι να αναλογιστούμε όλοι τη σημαντικότητα της οικογένειας στις ζωές μας. Η γιορτή αυτή πρέπει να εορταστεί φέτος περισσότερο από ποτέ. Φέτος, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μετά από τόσους μήνες καραντίνας, ήρθαμε όλοι λίγο πιο κοντά στους ανθρώπους μας. Που οι περισσότεροι γυρίσαμε στο πατρικό μας και περάσαμε όλες μας τις ώρες με τα μέλη της οικογένειας μας, που τους μάθαμε καλύτερα και τους αγαπήσαμε περισσότερο. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς εκτιμήσαμε αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε αυτονόητο, ότι δεν είμαστε μόνοι!

οικογένεια

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, που δεν κατάφερε να περάσει αυτές τις μέρες εγκλεισμού με τον ίδιο ευχάριστο τρόπο που περάσαμε οι υπόλοιποι. Είτε επειδή ήταν μόνοι, χωρίς την οικογένεια τους, είτε επειδή η οικογένεια τους είναι η πηγή της δυστυχίας τους. Η ενδοοικογενειακή βία και τα διαζύγια αυξήθηκαν κατά κόρων μετά από αυτήν την κατάσταση, σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν  γράφω αυτό το άρθρο. Για εσάς! Για να σας υπενθυμίσω πως ό,τι και αν σας έχει συμβεί μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και πως πρέπει να βρείτε την δύναμη και το κουράγιο να βγείτε από μια τοξική κατάσταση που σας ταλαιπωρεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χάσετε κάποια μέλη της οικογένειας τους.

Πρέπει να εντυπωθεί στο μυαλό όλων μας πως οικογένεια δεν είναι μόνο αυτή που μας γέννησε και μας ανέθρεψε. Μπορούμε όλοι να βρούμε ανθρώπους στη ζωή μας που θα μας εκτιμούν , θα μας σέβονται και θα μας αγαπούν περισσότερο από μητέρες ή πατέρες. Και αν οι τελευταίοι δεν είναι άξιοι να το κάνουν, εμάς δεν πρέπει αυτό να μας πτοεί αλλά πρέπει πάντα να κυνηγάμε αυτό που μας αξίζει, και αυτό είναι η ευτυχία μας!

οικογένεια

Γι’ αυτό και πρέπει σήμερα, εμείς που είμαστε περισσότερο τυχεροί να πάρουμε μια αγκαλιά τους ανθρώπους μας και να τους πούμε ένα “ευχαριστώ” που είναι αυτοί που είναι και που μας αγαπούν. Γιατί αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο. Και όλοι οι υπόλοιποι βγείτε με φίλους, με άτομα που θεωρείτε πραγματική σας οικογένεια και γιορτάστε το! Αυτή η μέρα, είναι μέρα αγάπης, ας τη μοιράσουμε απλόχερα!

 

Γραμμές στήριξης για την ενδοοικογενειακή βία: 1110, 801 11 16000, 116111

 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε το προφίλ μας στο Instagram

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.