Το “Mindhunter” είναι μία αστυνομική σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μας παρουσιάζει την συλλογιστική πορεία που ακολούθησε το FBI ώστε να ανακαλυφθεί ένα νέο είδος δολοφόνου, που πριν τη δεκαετία του 70 δεν υπήρχε. Του κατά συρροήν δολοφόνου και κυρίως αυτού που υποκινείται από σεξουαλικά ένστικτα και ικανοποιείται μέσα από τις δολοφονίες του.

Μέχρι να βρεθεί ο πράκτορας Χόλντεν και ο συνεργάτης του Μπιλ και να φτιάξουν το Τμήμα Ανάλυσης Συμπεριφοράς, οι αστυνομικές δυνάμεις πίστευαν πως ο δολοφόνος γεννιέται και δεν γίνεται. Αυτή ήταν και η θέση που οι δύο αυτοί πράκτορες προσπάθησαν να καταρρίψουν ξεκινώντας από το να μελετήσουν περιπτώσεις δολοφόνων που ευθύνονται για πολλαπλά βίαια εγκλήματα. Η μελέτη αυτή απαιτούσε συνεντεύξεις από τέτοιου είδους δολοφόνους , οι οποίες βοηθούσαν στην δημιουργία του ψυχολογικού προφίλ τους και στην κατηγοριοποίηση τους σε σχέση με το αν είναι οργανωμένοι ή όχι, καθώς και σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά. Τα ευρήματα από τις συνεντεύξεις είχαν ως στόχο να αναγνωρίζουν τα είδη των εγκληματιών σε μεταγενέστερες δολοφονίες και  να προλαβαίνουν τα επόμενα εγκλήματα, από το να αντιδρούν απλά όταν αυτά διεξάγονται.

δολοφόνου

Η προσπάθεια τους αυτή, αν και στην αρχή δεν έτυχε της υποστήριξης που της άρμοζε, σύντομα κατάφερε να χρηματοδοτηθεί και να αναγνωριστεί τόσο από την αστυνομία όσο και από την κοινή γνώμη, αφού δεν έμεινε απλά στα πλαίσια της έρευνας και κατάφερε να βρει τη λύση σε σημαντικές υποθέσεις που δεν μπορούσαν να εξιχνιαστούν με τις μέχρι τότε πρακτικές.

Η σειρά “Mindhunter” είναι μία πολύ καλά δουλεμένη σειρά, με άριστη απεικόνιση της δεκαετίας του 70 όπου και διαδραματίζεται. Η χρήση της σωστής και τόσο συγκεκριμένης ψυχαναλυτικής ορολογίας μαρτυρά τον επαγγελματισμό του δημιουργού της σειράς, Joe Penhall, αφού φαίνεται πως συμβουλεύτηκε ειδικούς για να τελειοποιήσει το σενάριο και να μην χρησιμοποιεί ανακρίβειες. Όπως σε κάθε σειρά της παραγωγής του Netflix, υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς. Από τις ερμηνείες των ηθοποιών και την σκηνοθεσία, μέχρι την φωτογραφία και την μουσική επένδυση.

δολοφόνου

Το μόνο που λείπει από τη συγκεκριμένη σειρά, νομίζω πως, είναι η δράση αλλά αν αρέσει σε κάποιον ο τομέας της εγκληματολογίας και της ψυχολογίας είμαι βέβαιη πως θα την λατρέψει!

Δείτε το τρέιλερ του “Mindhunter”

 

Ο Φρόιντ…στο Netflix

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε το προφίλ μας στο Facebook

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.