Σπίτι
Πηγή: Pinterest| @Wattpad

Σπίτι: το μέρος, όπου περάσαμε σχεδόν όλη τη φετινή χρονιά. Κάναμε φασίνα, ξεσκονίσαμε παλιά μας βιβλία, είδαμε όλο το Netflix. Πολλοί πλέον έχουν κουραστεί και ξεμείνει από ιδέες για το τι άλλο να κάνουν μέσα. Οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, αφού όλοι θα τις περάσουμε σπίτι. Ίσως, όμως, είναι κι ευκαιρία να δούμε πως αυτό που κάνει το κάθε ρεβεγιόν τόσο ξεχωριστό είναι οι άνθρωποι που το περνάμε μαζί κι όχι το που πηγαίνουμε.

Μπορεί φέτος να είστε 2 άτομα σπίτι, 3, 4, 5, να έχετε παιδιά ή και όχι. Υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούμε να οργανώσουμε για να περάσουμε όλοι καλά, ανεξαρτήτου ηλικίας. Χαρτιά, ζάρια, τάβλι, επιτραπέζια παιχνίδια, παντομίμα, παιχνίδια στο κινητό…Σίγουρα όλοι σας έχετε παίξει κάτι απ’ όλα αυτά, γι’ αυτό δεν θα αναφερθώ σε όσα ξέρουμε ή έχουμε ήδη σπίτι μας. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως δεν έχετε κανένα επιτραπέζιο σπίτι ή πως όσα έχετε τα έχετε παίξει τόσες φορές που έχετε βαρεθεί και θέλετε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο.

1. My style rocks..αλά “δανεικά”

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολουθείτε το my style rocks, αλλά έχει σίγουρα ένα ενδιαφέρον κόνσεπτ που μπορείτε να κάνετε με διάφορες παραλλαγές. Αντί, λοιπόν, ο καθένας να φοράει τα ρούχα του και να παρουσιάζει που πηγαίνει (όπως συμβαίνει στο σόου), μπορείτε να ανταλλάξετε ρούχα μεταξύ σας κι ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει, όπως νομίζει για να ολοκληρώσει το λουκ του. Φανταστείτε να φοράτε τα ρούχα του μπαμπά, της γιαγιάς, του κολλητού, της ξαδέρφης σας και πάει λέγοντας.

παραλλαγή 1: Εκτός από ρούχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θέλετε από το σπίτι (τραπεζομάντηλα, μαξιλαροθήκες, κουβέρτα, κορδέλες) και να απογειώσετε το στιλ σας.

παραλλαγή 2: Μπορεί ο καθένας να διαλέξει για τον άλλον τα ρούχα/ υφάσματα που θα χρησιμοποιήσει ή ακόμη και το κόνσεπτ που θα καλεστεί να υποστηρίξει.

2. Just…dance

Το Just Dance είναι σειρά βιντεοπαιχνιδιών χορού από την Ubisoft. Το πρωτότυπο παιχνίδι Just Dance κυκλοφόρησε για την παιχνιδοκονσόλα Wii το 2009. Λειτουργεί με κάμερες ή με ένα οποιοδήποτε κινητό που το κρατάς στο χέρι και αντιγράφεις τις κινήσεις της φιγούρας που είναι στο παιχνίδι. Απλά διαλέγεις το τραγούδι που θες να χορέψεις, συνδυασμένο με μουσική και παίρνεις αστέρια και βαθμούς.

παραλλαγή: Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχετε την κονσόλα για να παίξετε το παιχνίδι αυτό. Μπορείτε να βρείτε ελεύθερα τα βίντεο στο youtube και να παίξετε αντιγράφοντας τις χορογραφίες με τους υπόλοιπους να τσεκάρουν πόσο πιστή είναι η αντιγραφή σας.

3. Karaoke night

Γνωστό, αγαπημένο, κλασικό και άκρως διασκεδαστικό. Σχεδόν όλα τα τραγούδια έχουν στο youtube την έκδοση καραόκε, όπου παίζει μόνο η μουσική δείχνοντας σας τους στίχους του τραγουδιού. Φυσικά, οι υπόλοιποι μπορούν να βαθμολογήσουν τόσο τις φωνητικές σας δυνατότητες, όσο και τη σκηνική σας παρουσία.

παραλλαγή: Συνεχίζοντας μουσικά, μπορεί ένας από εσάς να αναλάβει χρέη dj και να παίξετε « Βρες τον τίτλο». Ο dj θα βάζει ένα μικρό απόσπασμα από ένα τραγούδι της επιλογής του κι ο πιο γρήγορος θα πρέπει να ονοματίσει το τραγούδι/ τον ερμηνευτή του ή να το τραγουδήσει ο ίδιος.

4. Κρυμμένος θησαυρός

Μπορεί να νομίζετε, πως το παιχνίδι αυτό είναι απλώς κάτι που παίζαμε μικροί, όμως θα εκπλαγείτε από το πόσο διασκεδαστικό συνεχίζει να είναι στην ενήλικη ζωή. Οι κανόνες γνωστοί: κρύβουμε ένα αντικείμενο και στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτό. Τα στοιχεία μπορούν να είναι ερωτήσεις γενικού περιεχομένου ή προσωπικές σε σχέση με τους παίκτες, ακόμη και δοκιμασίες. Δυστυχώς, κάποιος πρέπει να «θυσιαστεί χωρίς να παίξει για να το ετοιμάσει για τους υπόλοιπους. Μπορείτε να χωριστείτε σε 2 ομάδες, αν είστε πολλά άτομα κι αν είστε λίγα ο καθένας μπορεί να παίζει για τον εαυτό του.

5. Ποιος είμαι;

Άλλο ένα πολύ γνωστό επιτραπέζιο που, όμως, μπορείτε να παίξετε χωρίς να το έχετε. Με τη σειρά ένας ένας βγαίνει από το δωμάτιο κι οι υπόλοιποι αποφασίζουν ποιος χαρακτήρας/ζώο/αντικείμενο/επάγγελμα (ό,τι θέλετε κι αποφασίσετε) θα είναι. Το γράφετε σε ένα χαρτί και το κολλάτε στο μέτωπο του χωρίς να το βλέπει. Μόλις όλοι έχουν τον χαρακτήρα τους, ο καθένας έχει στη διάθεση του 3 ερωτήσεις σε κάθε γύρο για να συλλέξει στοιχεία για το ποιος είναι. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να απαντώνται με ναι ή όχι.

6. Κουίζ ερωτήσεων

Κάποιος θα πρέπει να προετοιμάσει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις κι οι υπόλοιπο να παίξουν, είτε σε ομάδα, είτε ατομικά με κριτήριο το ποιος θα απαντήσει πιο γρήγορα. Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι οποιασδήποτε κατηγορίας έχετε συμφωνήσει, γενικών γνώσεων ακόμη, όμως, και προσωπικές. Για παράδειγμα ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι της Μαρίας; Ή ποια ήταν η πρώτη σχέση του Νίκου; Κι έτσι να ανακαλύψετε πόσο καλά γνωρίζετε ο ένας τον άλλον.

7. Ώρα για ζωγραφική

Για τις καλλιτεχνικές μου ψυχές που τους αρέσει να δημιουργούν, μπορείτε να κάνετε μία μεγάλη ομαδική ζωγραφιά. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σεντόνι, για παράδειγμα, στο οποίο ο καθένας θα κάνει κάτι μικρό δικό του και θα είναι σαν κολλάζ, είτε όλοι μαζί κάτι ομαδικό.

παραλλαγή 1: Εάν δεν είστε φαν της ζωγραφικής  (όπως εγώ που φτιάχνω μόνο ένα σπιτάκι), μπορείτε να έχετε πάρει τα υλικά για μια μεγάλη χειροτεχνία.

παραλλαγή 2: Μπορείτε επίσης, να παίξετε pictionary, όπου ο καθένας θα προσπαθεί, ζωγραφίζοντας, να απεικονίσει τον τίτλο μίας ταινίας/ενός τραγουδιού κλπ.

8. Διαγωνισμός μαγειρικής

Σίγουρα οι γιορτές είναι μία περίοδος που αγαπάμε το φαγητό λίγο παραπάνω. Μπορείτε να έχετε σκεφτεί κάτι μικρό και γρήγορο (όπως ένα σνακ, μία σαλάτα, ένα γλυκό) που θα φτιάξει ο καθένας μόνος του ή σε ομάδες. Να έχετε θέσει ένα χρονικό όριο προετοιμασίας κι έπειτα να γίνει μία παρουσίαση κι αξιολόγηση του πιάτου από τους υπολοίπους.

9. Παρουσιάστε ένα σκετσάκι

Πόσες φορές βλέποντας ταινία, δεν έχετε επαναλάβει με τον ηθοποιό τα λόγια του, καθώς τα έχετε αποστηθίσει; Διαλέξτε λίγες ημέρες νωρίτερα ένα απόσπασμα από όποια ταινία ή θεατρικό αγαπάτε και προετοιμάστε το για παρουσίαση στους δικούς σας ανθρώπους. Μπορείτε να ντυθείτε, να βαφτείτε και να παίξετε ένα σκετσάκι είτε μόνοι σας, είτε ανά 2.

παραλλαγή: Μπορείτε ακόμη να αυτοσχεδιάσετε εκείνη τη στιγμή, βάζοντας μία συνθήκη σε όποιον παρουσιάζει. Οδηγείς και σε σταματάει η τροχαία, η γυναίκα σου ανακαλύπτει, ότι την απατάς, ερωτική εξομολόγηση σε ένα φυτό του δωματίου. Ό,τι πιο περίεργο και πρωτότυπο σκεφτείτε, τόσο πιο πολύ υπόσχομαι, ότι θα γελάσετε.

+1: Σε περίπτωση που έχετε ένα μεγαλύτερο χώρο, ένα μεγάλο μπαλόνι ή κήπο και καιρό να το επιτρέπει, μπορείτε να οργανώσετε δοκιμασίες/εμπόδια ταχύτητας, συγκέντρωσης και στόχου. Τσουβαλοδρομίες, περπάτημα ανά ζευγάρια με ένα μπαλόνι στη πλάτη, κουτάλι στο στόμα με ένα μπαλάκι ή αυγό, μεταφορά φακών με καλαμάκι κι άπειρα ακόμη. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα στόχο  με βελάκια, έναν κουβά που θα πρέπει να πετύχετε, αντικείμενα που θα ρίξετε κι ό,τι άλλο θέλετε.

Δεν είναι τυχαίο που μικροί σκαρφιζόμασταν άπειρα παιχνίδια να παίξουμε πέρα από τα κλασικά. Η φαντασία υπάρχει πάντα μέσα μας, όπως και το παιδί που ήμασταν κάποτε. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να γελάσει, να πειραματιστεί, να τσαλακωθεί και να διασκεδάσει πραγματικά. Όσο έχουμε ο ένας τον άλλον, όλα θα πάνε καλά.

Να έχετε μία χαρούμενη χρονιά, γεμάτη υγεία και ξεχειλισμένη από αγάπη και καλοσύνη.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

3 COMMENTS

Comments are closed.