Είσαι Ευρωπαίος πολίτης; Θες να ακουστούν οι απόψεις σου; Θες να διατηρηθεί ή να καταργηθεί η θερινή ώρα; Μπες και ψήφισε έως και αύριο στο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements .

Πες την γνώμη σου με μια απλή διαδικασία. Επέλεξε τον πιο πάνω σύνδεσμο, συμπλήρωσε όνομα, επίθετο, email, χώρα και απάντησε σε πέντε απλές ερωτήσεις. Να σημειωθεί πως το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, αν και η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της προτείνει να απαντηθεί στα Αγγλικά.

Μ’ αυτή την ψηφοφορία συμβάλλεις κι εσύ στην απόφαση για τη κατάργηση ή μη της θερινής ώρας. Αύριο 16 Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα που μπορείς να ψηφίσεις, καθώς η πανευρωπαϊκή αυτή δημοσκόπηση που δρομολόγησε η Κομισιόν, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο. Ουσιαστικά η αλλαγή της ώρας κατά μία ώρα μπροστά έχει ως σκοπό τη καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κύριο επιχείρημα του στην κατάργηση της θερινής ώρας είναι οι επιπτώσεις που προκαλεί στην υγεία του ανθρώπου η συγκεκριμένη αλλαγή. Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου Καρίμα Ντελ ανέφερε: “Η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες”.

Καλό είναι να σημειωθεί πως στα τελευταία χρόνια αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης έχουν καταργήσει την αλλαγή ώρας, όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Λευκορωσία, η Ιρλανδία.

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.