Αισιοδοξία είναι να προσδοκεί κανείς έντονα ότι όλα θα πάνε καλά στη ζωή, ασχέτως των εμφανιζόμενων εμποδίων και των απογοητεύσεων.

Αγάπη για τον εαυτό
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν αγάπη στη ζωή τους.  Καταρχήν αγαπάνε τον εαυτό τους με υγιή τρόπο: τον φροντίζουν πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά.  Όταν κάποιος αγαπάει και σέβεται τον εαυτό του μπορεί να αγαπήσει τους άλλους και επίσης να δεχτεί την αγάπη τους.

Αγάπη για τους άλλους και από τους άλλους
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι αγαπάνε τους άλλους ανθρώπους, παρά τα ελαττώματά τους!  Εστιάζουν στα θετικά που έχουν οι γύρω τους και τους εκτιμάνε γι’ αυτά, χωρίς να περιμένουν τον τέλειο φίλο, σύντροφο, παιδί ή συνεργάτη.

Ευγνωμοσύνη
Τι πιο απλό από το να κάνει κανείς καλή του συνήθεια να μετράει τα όσα καλά υπάρχουν στη ζωή του;  Τι πιο απλό και ταυτόχρονα πιο δυνατό από το να μπορεί κανείς να αισθανθεί όμορφα για όλα τα όμορφα στη ζωή του;  Η ευγνωμοσύνη βρίσκεται στη βάση της ευτυχίας.

Συγχώρεση
Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι ξέρουν να συγχωρούν τον εαυτό τους και τους άλλους.  Αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάνε ή ότι γίνονται θύματα των άλλων.

Σημαίνει ότι υιοθετούν στάση ζωής που τους επιτρέπει να αφήσουν πίσω τους τις αρνητικές τους εμπειρίες και να μην αναμασάνε σκέψεις όπως τι κακό τους έκανε κάποιος, τι αρνητικό ρόλο που είχε στη ζωή τους, κλπ.

Ενεργητική Ακρόαση
Η ενεργητική ακρόαση είναι κάτι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο δυσεύρετο!  Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι ξέρουν να ακούνε πραγματικά.  Δε βιάζονται να πούνε τη γνώμη τους, δεν ετοιμάζουν τα επιχειρήματά τους καθώς μιλάει ο συνομιλητής τους, δε μπαίνουν στη διαδικασία να αποδείξουν ότι οι ίδιοι έχουν δίκαιο και οι άλλοι άδικο.

Μετατροπή της Ζήλειας σε Θετική Ενέργεια

Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι δε ζηλεύουν, με την έννοια ότι δε κάθονται να σκάσουν γιατί ο άλλος έχει περισσότερα ή καλύτερα από τους ίδιους, ούτε παρακαλάνε μέσα τους να χάσει ο άλλος αυτά που έχει για να έρθει στο ίδιο επίπεδο με τον εαυτό τους.
 
Χαμόγελο

Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι χαμογελούν συχνά, χωρίς λόγο. Εκπέμπουν θετική ενέργεια, την οποία αισθάνονται οι ίδιοι αλλά και οι άνθρωποι γύρω τους.  Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν ένα θετικό κλίμα όπου βρεθούν και προσελκύουν θετικούς ανθρώπους και ευκαιρίες στη ζωή τους.

Θετική Σκέψη

Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι σκέφτονται θετικά, τείνουν να βλέπουν την καλή πλευρά των πραγμάτων και να πιστεύουν ότι τα προβλήματα έχουν λύση.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι δεν αναμηρυκάζουν τα αρνητικά γεγονότα που έχουν συμβεί και δεν αλλάζουν, ούτε φρενάρουν τον εαυτό τους θεωρώντας ότι κάθε δυσκολία είναι αναπόφευκτη και αξεπέραστη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.