Χριστούγεννα
Πηγή: pinterest.com Προφίλ: Rodchenko Blue

Ίσως είναι αρκετά νωρίς να θέτουμε τον εαυτό μας σε μία διαδικασία αναλογισμού σχετικά με το πως επιδιώκουμε να περάσουμε τις γιορτές τον Χριστουγέννων φέτος. Ωστόσο αν είσαι άνθρωπος που έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτή την γιορτινή περίοδο, σίγουρα έχεις εξετάσει όλες τις πιθανές πτυχές ώστε να δημιουργήσεις ένα γιορτινό κλίμα από τώρα. Ένα κλίμα αγάπης και ευθυμίας που θα ευχόμουν να επικρατούσε όλο το χρόνο. Ίσως τότε να νιώθαμε πως θα μπορούσαμε να ζούμε την κάθε στιγμή πιο δημιουργικά και όμορφα!

Tapas na Língua: DIY:: Bokeh com Formas :: Bokeh with Shapes
Πηγή:pinterest.com Προφίλ: Chelan Hollingsworth

 

Περίοδος Ανάπτυξης

Διανύοντας μία περίοδο καραντίνας το χριστουγεννιάτικο κλίμα έχει εισέλθει ήδη στα σπίτια μας. Αν μπορούσα να δώσω ένα όνομα στην καραντίνα αυτό θα ήταν “περίοδος ανάπτυξης”. Ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίζω αυτή την εποχή ως περίοδο ανάπτυξης είναι διότι αποτελεί την ιδανικότερη ευκαιρία. Την ιδανικότερη ευκαιρία για αναζήτηση του εσωτερικού μας κόσμου και την εξέλιξη του. Πρόκειται για μία διαδικασία αποδοχής του εαυτού μας και των ανθρώπων που έχουμε επιλέξει να πορευτούμε μαζί τους στη ζωή μας! Αποτελεί την στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές που έχουμε κάνει εώς τώρα στην πορεία μας!

Ποια είναι τα σχέδια σου λοιπόν για τα φετινά Χριστούγεννα; Ονειρεύεσαι μία αισιόδοξη και άκρως εορταστική ατμόσφαιρα ή η αγωνία για το μέλλον σε έχει συνεπάρει; Πολλές στιγμές σκέφτομαι πως ύστερα από λίγο καιρό θα έχουμε ξεχάσει όποια δοκιμασία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτον τον καιρό. Πως σύντομα θα επιστρέψουμε στις ζωές μας με την ιδεολογία – που πολλές φορές γεννιέται αυθόρμητα- πως οι στιγμές ευτυχίας μας είναι δεδομένες. Σαν να μας έχει εγγυηθεί κάποιος ότι το δικαιούμαστε.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω και θέλοντας να κάνω τον απολογισμό μου, αναλογίζομαι πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Αυτή η διαφορετικότητα όμως θα πηγάζει από μέσα μας και όχι από τις συνθήκες στις οποίες έχουμε κληθεί να ζήσουμε.Πιο ώριμοι, πιο συνειδητοποιημένοι για το τι επιζητούμε από τη ζωή μας, θα επιτρέψουμε στο γιορτινό κλίμα που έχουμε ανάγκη να ασκήσει κάποια επίδραση στη ψυχολογία και τη σκέψη μας.

Αν λοιπόν η αγωνία γαι το μέλλον σε έχει κυριεύσει, άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να ονειρευτεί. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, εκτός από τα όνειρα τα οποία όταν υπάρχουν ζωντανά μέσα μας, μπορούν αν γίνουν πραγματικότητα!

Παρόμοια Άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.