Exclusive Content:

Πολύτιμοι λίθοι : ζώδια και ενέργεια

Κάθε ζώδιο έχει το δικό του πολύτιμο λίθο ,που καθένας από αυτούς εμπεριέχει κάποιες ιδιότητες που βοηθά τα άτομα ,ανάλογα με το ζώδιό τους ,να απαλλαχθούν από την αρνητική  ενέργεια και να λειτουργήσουν ευεργετικά για τον καθένα ξεχωριστά.

Ας δούμε τον πολύτιμο λίθο του κάθε ζωδίου καθώς και τις ιδιότητες που του προσφέρει

Κριός

Ο Κριός,ως ζώδιο της φωτιάς έχει ως πολύτιμο λίθο τον Αιματίτη , ο οποίος προσφέρει στο άτομο ισορροπία,ηρεμία καθώς  δύναμη και θέληση γι αυτό άλλωστε και οι Κριοί χαρακτηρίζονται για την δυναμικότητά τους και την φλογερή προσωπικότητά τους.Επίσης ,ωθεί το άτομο να διεκδικήσει αυτά που ποθεί και να αντιμετωπίσει αυτά που το κρατούν πίσω και δέσμιο των φόβων του.Ο Αιματίτης εμφανίζεται σε διάφορες αποχρώσεις ,η πιο συνηθισμένη των οποίων είναι το μεταλλικό γκρι

Ταύρος

Ο Ταύρος ,ως ένα αξιόπιστο και υπομονετικό ζώδιο έχει ως πολύτιμο λίθο την Ιάσπις , η οποία προσφέρει στον κάτοχό της  ισορροπία, ανεξαρτησία καθώς και την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται αυτόν που θέλει να τον εξαπατήσει .Αυτός ο πολύτιμος λίθος εμφανίζεται σε διάφορες αποχρώσεις όπως, κόκκινος,κίτρινος και πράσινος .Η πιο συνηθισμένη απόχρωση που χαρακτηρίζει αυτό το ζώδιο είναι η πράσινη καθώς συνδυάζεται με το στοιχείο της γης Άλλος ένας πολύτιμος λίθος που χαρακτηρίζει αυτό το ζώδιο είναι ο Αμέθυστος ,ως πετράδι της φιλίας ,της αγάπης και της ειρήνης  προσφέρει στον κάτοχό του θάρρος ,ανεκτικότητα καθώς και αυτοεκτίμηση

Δίδυμος

Ο Δίδυμος ,ως επικοινωνιακό ζώδιο ο οποίος συνηθίζει να μην ακολουθεί τους κανόνες ,έχει ως πολύτιμο λίθο την Άκουα Μαρίνα , η οποία προσφέρει ηρεμία και πνευματική διαύγεια .Επίσης ,ενισχύει την επικοινωνία , την έκφραση και βοηθάει τον κάτοχό της να επιτύχει τους στόχους του .Χαρακτηριστικό χρώμα αυτού του λίθου είναι το μπλε του ουρανού με το γαλαζοπράσινο της θάλασσας .Ένας ,ακόμη, λίθος που συνδέεται με το συγκεκριμένο ζώδιο είναι ο Αχάτης , οποίος ενισχύει το κυρίαρχο στοιχείο αυτού του ζωδίου που δεν είναι άλλο από την επικοινωνία και την εκφραστικότητα .Άλλο ένας λίθος που εκφράζει αυτό το ζώδιο του αέρα είναι το ζαφείρι διότι ικανοποιεί την έντονη αγάπη τους για αλλαγή .

Καρκίνος

Ο Καρκίνος ,ως το σταθερό  ζώδιο του νερού το χαρακτηρίζει το Μαργαριτάρι που προσφέρει υγεία,ευεξία ,μακροζωία και πλούτο.Το μαργαριτάρι μπορεί να χαρακτηριστεί  από πολλούς ως σύμβολο του γάμου ενώ δεν είναι λίγοι που λένε πως έχουν μαγικές δυνάμεις και ενισχύουν την γονιμότητα .Επίσης ,θα μπορούσε να προστεθεί και το Σμαράγδι , το  οποίο ενισχύει και προωθεί τη ενότητα ,προστατεύει το ζευγάρι από την απιστία και επιδεικνύει τον ευαίσθητο και εσωστρεφή χαρακτήρα αυτών των ζωδίων .

Λέων

Ο Λέοντας ,ως δυναμική προσωπικότητα του ζωδιακού κύκλου έχει ως πολύτιμο λίθο το Κεχριμπάρι ή το Ήλεκτρον  το οποίο προσελκύει φιλίες , έρωτες ,ηρεμία ,γαλήνη και ισορροπία.Άλλη μια ιδιότητα αυτού του λίθου είναι ότι απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και προσφέρει στον κάτοχό του δημιουργικότητα , αισιοδοξία καθώς και κατευνασμό των συναισθηματικών προβλημάτων .Αυτός ο λίθος μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες αποχρώσεις όπως διάφανο , λευκό ,γαλανό κίτρινο ή κόκκινο .Επίσης ο χρυσόλιθος ή Περίδοτο προσφέρει στους Λέοντες αυτοπεποίθηση ,δύναμη , εξουσία και ενισχύει την ζωτικότητα .

Παρθένος

Οι προσγειωμένοι και θεωρητικοί  Παρθένοι έχουν ως πολύτιμο λίθο το ζαφείρι , το οποίο συμβολίζει την πίστη και διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα .Επίσης ,δίνει την δυνατότητα στους κατόχους του να διαισθάνονται και να είναι ειλικρινείς.Αυτός ο λίθος χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για να κοσμεί βασιλείς και ιερείς και μπορεί να θεωρηθεί ως σύμβολο της σοφής ηγεσίας .Δεν είναι λίγοι που το χαρακτήρισαν ως σύμβολο του παράδεισου.Επίσης, στην Παρθένο ταιριάζει και ο Κορνεάλιος ,ο οποίος διευκολύνει την έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων.

Ζυγός

Για τους γλυκούς και όμορφους ζυγούς το σμαράγδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύτιμος λίθος τους καθώς τους προσφέρει την ικανότητα της προβλεπτικότητας και της προστασίας από την κακή ενέργεια .Από κάποιους έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της ελπίδας λόγω του χρώματος του που είναι το πράσινο καθώς και των ιδιοτήτων που προσφέρει στους κατόχους του.Επίσης, ο Χρυσολίτης ή Χρυσόλιθος προσφέρει στους Ζυγούς ευεξία και τους φτιάχνει την διάθεση ιδίως τις δύσκολες μέρες τους.

Σκορπιός

Οι διαπεραστικοί και μυστηριώδεις Σκορπιοί έχουν ως πολύτιμο λίθο το τοπάζι το σύμβολο της αγάπης και της καλής τύχης .Προσφέρει στους Σκορπιούς υπομονή , ευγλωττία , απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας καθώς και την δυνατότητα της διορατικότητας .Ο γρανάτης, η πέτρα του πολεμιστή  βοηθά τους Σκορπιούς να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους ,να αποκτήσουν θάρρος και να προσφέρει σταθερότητα στις φιλίες.

Τοξότης

Στους  περιπετειώδεις και ανεξάρτητους τοξότες αντιστοιχεί το Τυρκουάζ ή αλλιώς το πετράδι του έρωτα ή καλή πέτρα ή χάντρα της θάλασσας προσφέρει στους Τοξότες ηρεμία , χαλάρωση , αυξάνει την δημιουργικότητα , την αντίληψη και απομακρύνει την αρνητική ενέργεια .Ως πετράδι του έρωτα έχει το χαρακτηριστικό να ξεθωριάζει αν ένας από τους συντρόφους πάψει να αγαπά τον άλλον.Επίσης,έχουν τη Οπαλίνα ,μια πέτρα που είναι ταυτισμένη με την πίστη στον Θεό και την ελπίδα .Εμφανίζεται σε διάφορες αποχρώσεις και ιδιαίτερα η μαύρη οπαλίνα χαρίζει στον κάτοχό της δύναμη.

Αιγόκερως

Ο ακούραστος και φιλόδοξος Αιγόκερως έχει ως πολύτιμο λίθο του τον Λαμπραντορίτη που χαρίζει ηρεμία  χαλάρωση και βοηθά σε θέματα αυπνίας .Επίσης,ο Όνυχας μια πέτρα αφιερωμένη στον Κρόνο ,στον κυβερνήτη του Αιγόκερου προσφέρει έλεγχο καθώς και εξάλειψη των ανεπιθύμητων ενεργειών .Χαρίζει αντοχή , κουράγιο , δύναμη επιμονή , αυτοέλεγχο καθώς και να γίνουν κυρίαρχοι της ζωής τους.Τέλος , ενθαρρύνει την ευτυχία ,την καλή τύχη και αυξάνει το ένστικτο και την διάισθηση.

Υδροχόος

Οι αντισυμβατικοί και απρόβλεπτοι Υδροχόοι έχουν τον Γρανάτη που ανυψώνει εύκολα το ηθικό τους και τους βοηθά να κάνουν σωστούς χειρισμούς σε διάφορες καταστάσεις της ζωής τους.Επίσης,ενισχύει την σεξουαλικότητα , το πάθος ,την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα των Υδροχόων . Το Διαμάντι  ,ως βασιλιάς του ορυκτού βασιλείου εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα και βοηθά τους Υδροχόους στη λήψη των σωστών αποφάσεων και πότε να ακολουθήσουν τη φωνή του ενστίκτου τους.

Ιχθύς

Ο ονειροπόλος και ευαίσθητος ιχθύς έχει ως πολύτιμο λίθο του τον αμέθυστο που προφυλάσσει τους κατόχους του από τις καταχρήσεις και την ακολασία .Επίσης,σε αυτό το ζώδιο του νερού ταιριάζει και ο Μαλαχίτης που συμβολίζει την γονιμότητα και προστατεύει του Ιχθύς από την απάτη , την δολιότητα και διώχνει τα κακά πνεύματα.

 

Latest

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι μια συναρπαστική και προκλητική διαδικασία. Είτε θέλεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ένα επιστημονικό έργο,...