«Πνοές από μελάνι» της Ελισάβετ Κουκουμάκα από τις εκδόσεις Γράφημα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα το εφηβικό μυθιστόρημα της Ελισάβετ Κουκουμάκα με τίτλο «Πνοές από μελάνι». Πρόκειται για την συναρπαστική περιπέτεια της Κλαίρης, μιας ανήσυχης μαθήτριας Λυκείου. Μία φανταστική περιπλάνηση στον κόσμο των βιβλίων. Ένα ταξίδι, που όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «κρύβει παγίδες».

Προβάλλονται ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους, όπως η σχολική ζωή, ο έρωτας και η εμπιστοσύνη. Η Κλαίρη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μαθήτριας της Α΄ Λυκείου. Οι αναγνώστες γίνονται μάρτυρες των πρώτων ημερών της στον νέο σχολικό της περιβάλλον, της περιπλάνησης της στους χώρους του σχολείου. Τότε έρχεται αντιμέτωπη με ένα μυστήριο. Το μυστήριο αυτό κρύβεται πίσω από την πόρτα της αποθήκης που πηγαίνει τα σχολικά βιβλία η μαθήτρια. Κάτι που θα την οδηγήσει να τεθεί ως Εκλεκτή προστάτιδα των βιβλίων. Θα ανακαλύψει νέους δρόμους, θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους φόβους και τις ανησυχίες της.

Σημαντικό πρόσωπο για την εξέλιξη της ιστορίας είναι η Λίλα, η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου, που αναλαμβάνει να μετατρέψει τον χώρο της αποθήκης σε βιβλιοθήκη. Με τη βοήθεια της καθηγήτριας της, η Κλαίρη θα ταξιδέψει σε μακρινά μέρη και ιστορικά γεγονότα, θα προσεγγίσει βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Γνώριζαν πράγματα που εγώ αγνοούσα. Γεγονότα χρόνων που ήταν καλά κρυμμένα μέχρι τότε. Μυστικές συναντήσεις, λόγια κρυφά, πόλεμο, έρωτα και πολύ πόνο. Είχε έρθει η ώρα να τα μάθω κι εγώ. Όλα.»

Η Κλαίρη είναι μια ηρωίδα προσιτή, οι σκέψεις, τα διλήμματα και οι προβληματισμοί της αποδίδονται κατά ρεαλιστικό τρόπο. Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει τη γοητεία του κόσμου των βιβλίων και της αλήθειας που διατηρεί το αναγνωστικό ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους αλλά διαβάζεται εξίσου ευχάριστα και από ενήλικες.

Λϊγα λόγια για τη συγγραφέα: 

Η Ελισάβετ Κουκουμάκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και υποκριτικής, και ασχολείται με τη μουσική από τα εφτά της χρόνια. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός. Τώρα πια ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διδάσκει, αλλά και να διδάσκεται από τους μαθητές της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.