Πριν έναν χρόνο, το National Geographic εγκαινίασε την καμπάνια «Planet or Plastic?» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το όλο και πιο καυτό θέμα της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος με πλαστικό. Φέτος, προσκάλεσε 12 νεαρούς καλλιτέχνες -ή «ακτιβιστές»- από χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση πλαστικού να δημιουργήσουν έργα στο πλαίσιο της προώθησης της καμπάνιας. Οι 12 αφίσες που δημιούργησαν συνθέτουν ένα Ημερολόγιο 2019, με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα και να συντελέσουν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

Η πρωτοβουλία είναι η αντίδραση του National Geographic στα ανησυχητικά στοιχεία, σύμφωνα με το οποία κάθε χρόνο πετάμε 9 εκατομμύρια τόνους πλαστικό, ενώ 5 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού βρίσκονται ήδη στους ωκεανούς μας. Κάθε ένα από τα έργα των καλλιτεχνών έχει ως πηγή έμπνευσης τα περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τα απορρίμματα πλαστικού στη χώρα του καθενός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.