Έπειτα από μια μεγάλη περίοδο αγωνίας, ήρθε επιτέλους κοντά μας το πολύ-αναμενόμενο Planet Zoo, ένα computer game που υπόσχεται πολλά! Από τους δημιουργούς του Planet Coaster and Zoo Tycoon, το Planet Zoo καταφθάνει στο Steam, έτοιμο να φέρει στο φως την πιο δημιουργική μας πλευρά. Συγκεκριμένα, «γνωρίστε έναν κόσμο απίστευτων ζώων. Από τα παιχνιδιάρικα λιοντάρια μέχρι τους δυνατούς ελέφαντες, κάθε ζώο στο Planet Zoo είναι ένας οργανισμός με ικανότητα σκέψης και αίσθησης, αλλά και με ξεχωριστή εμφάνιση και προσωπικότητα. Αναπτύξτε λεπτομερείς βιότοπους για τα ζώα σας ώστε να ευδοκιμήσουν, να αυξήσουν τις οικογένειες τους και να μεταφέρουν τα γονίδιά τους στις μελλοντικές γενιές μας υπόσχεται το σάιτ του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι άμεσα διαθέσιμο στο Steam για 44.99€, ενώ η Deluxe έκδοση για 54.99€. Ας δούμε όμως λίγο πιο λεπτομερώς το παιχνίδι.

Φυσικά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο storyline εδώ, αντίθετα, ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει διάφορα Modes. Τα modes του παιχνιδιού είναι τέσσερα˙ Career, Franchise, Challenge και Sandbox. Στο πρώτο ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με 12 διαφορετικά levels μέσα από τα οποία καλείται να δημιουργήσει τον ιδανικό ζωολογικό κήπο και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Έπειτα, στο Franchise Mode, οι παίκτες αναλαμβάνουν να δημιουργήσου ένα franchise, δηλαδή μια αλυσίδα ζωολογικών κήπων σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς και να τα βγάλουν πέρα με τη διαχείρισή αυτών. Το τρίτο mode εστιάζει κυρίως στην οικονομική διαχείριση του κήπου, τον οποίο εδώ οι παίκτες πρέπει απαραίτητα να δημιουργήσουν από το μηδέν! Τέλος, το sandbox αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά modes, καθώς τα χρήματα και οι πόροι είναι αέναοι, επομένως μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά ρεαλιστικά και προσεγμένα. Οι κινήσεις των ζώων φαντάζουν άκρως φυσικές ενώ το building κομμάτι του παιχνιδιού είναι εύκολο και ευχάριστο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι υπήρξαν μερικά glitches από δω κι από ‘κει χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την συνολική εικόνα του παιχνιδιού.

Τα controls αποτελούν ένα άλλο εξίσου εντυπωσιακό κομμάτι του παιχνιδιού καθώς, αν και λίγο πολύπλοκα, είναι πάρα πολύ εύχρηστα με αποτέλεσμα το gameplay να κυλά ομαλά και ευχάριστα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα point and click παιχνίδι που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο building παρά στο navigation (αν και υπάρχει κι αυτό ως επιλογή).

Κλείνοντας με το design, το Planet Zoo διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά και εξίσου συναρπαστικά modes μέσα από τα οποία ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει το ζωολογικό κήπο των ονείρων του. Έχοντας αυτό ως άξονα, το παιχνίδι έχει καταφέρει να πλάσει ένα αρκετά ρεαλιστικό περιβάλλον με βασικό πυρήνα το managing και το fund control, χωρίς όμως να εκλείπει από αυτό ένα σημαντικό τμήμα, η διασκέδαση.

Ώρα να δημιουργήσουμε λοιπόν!

Πηγή: Planet Zoo

6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.