Κατεβαίνοντας την οδό Ερμού και περνώντας και το Μοναστηράκι στα αριστερά μας, υπάρχει μια πύλη που ονομάζετε “Πύλη Ερμού”. Πλέον στον τοίχο αυτής της πύλης υπάρχει και μια αφίσα η οποία έχει ένα βελάκι προς τα μέσα και γράφει “Museum Of Illusions Athens”. Το βέλος αυτό οδηγεί σε άλλα βέλη και τελικά καταλήγεις στην άλλη μεριά του κτηρίου όπου είναι και η είσοδος του μουσείου.

 

“Αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, να είσαι σίγουρος ότι μια οφθαλμαπάτη αξίζει παραπάνω από ένα εκατομμύριο!”

Το Μουσείο των ψευδαισθήσεων άνοιξε πρόσφατα και όπως υπόσχεται και στην ιστοσελίδα του είναι “μια ακόμη μεγαλύτερη, καλύτερη και πιο συναρπαστική εμπειρία“. Μπορεί να είναι μικρούλι αλλά αυτό δεν το αποτρέπει από το να καταφέρει να σε ξεγελάσει με τα διάφορα του εκθέματα.

 

Μερικά από αυτά είναι το δωμάτιο με τους καθρέφτες όπου ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.  “Η Περιστρεφόμενη Σήραγγα” η οποία με έκανε να πιστέψω πως όλος ο κόσμος γύρω μου έκανε κύκλους, και μου είχε αφήσει σαν δωράκι ένα πονοκέφαλο μέχρι την επόμενη το πρωί αφού επέμεινα να την περάσω πάνω από 6-7 φορές.  Διάφορα άλλα δωμάτια για να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες για το Instagram σου και διάφορες σπαζοκεφαλιές σε χειροπιαστή μορφή για να θέσεις σε λειτουργία λίγο τον εγκέφαλό σου μετά από το διάλειμμα που έκανε το καλοκαίρι.

 

 

 

Φεύγοντας από το μουσείο υπάρχει κατάστημα από το οποίο μπορεί να αγοράσεις διάφορα αντικείμενα με την επιγραφή του μουσείου, διάφορες σπαζοκεφαλιές που υπάρχουν μέσα στο μουσείο ( λες και δεν μας έφτασε ο πονοκέφαλος εκεί, έχουμε την ευχέρεια να τον κουβαλήσουμε και στο σπίτι μας ή να τον πάμε δώρο σε κάποιον φίλο μας).

 

Οι τιμές εισόδου έχουν ως εξής :

Ενήλικες: 9€
Παιδιά (5 – 18 ετών): 6€
Παιδιά έως 5 χρόνων: Δωρεάν είσοδος
Οικογενειακό εισιτήριο: 23€*
*αφορά 2 ενήλικες και μέχρι 2 παιδιά
(5 – 18 ετών)

Φοιτητές: 7€
Ηλικιωμένοι (άνω των 65): 7€
Άνεργοι: 6€
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες: 6€