Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων, στο πολυκατάστημα τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας Public στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2018, η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Κάζδαγλη Μαρκάκη με τίτλο: «Καφέ Ρουαγιάλ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του ομίλου NAKAS GROUP.

Το «Καφέ Ρουαγιάλ» είναι ένα δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Τεργέστη και την Ελλάδα του 19ου και του 20ού αιώνα. Μέσα από μια έξυπνη πλοκή που συνδυάζει τον έρωτα με γεγονότα ιστορικά, ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο, αλλά και την απόγνωση περασμένων εποχών. Στην εκδήλωση, ακούστηκαν οι απόψεις καταξιωμένων γυναικών.

Βασική ομιλήτρια της παρουσίασης ήταν η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η Ελένη Κακάβα, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Ψυχικού. Η κ. Κακάβα παρουσίασε στο κοινό την συγγραφέα, καθώς και την ομιλήτρια, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του βιβλίου.

Η κ. Σκιαδαρέση, μίλησε για το χρονικό πλαίσιο όπως και για τους τόπους μέσα στους οποίους εξελίχθηκε η υπόθεση του βιβλίου, καθώς και για την ραχοκοκαλιά του μυθιστορήματος.

Κατόπιν με τις ερωτήσεις που έκανε, έδωσε αφορμή να γίνει μία γόνιμη συζήτηση, και οδήγησε την συγγραφέα να ξεδιπλώσει τις σκέψεις της και να μιλήσει για το πώς εμπνεύσθηκε το «Καφέ Ρουαγιάλ», καθώς και για τα μηνύματα και τα συναισθήματα που θα ήθελε να διακρίνουν μέσα σε αυτό οι αναγνώστες του, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην εποχή που έζησαν οι ήρωες.

Ενδιάμεσα διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου τόσον από την συγγραφέα, όσον και από την κ. Σκιαδαρέση, τα οποία έδωσαν το στίγμα του λόγου της συγγραφέως και πρόσφεραν ζωντάνια στην εκδήλωση.

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας του «Καφέ Ρουαγιάλ», Ελένη Κάζδαγλη Μαρκάκη, η οποία με πολύ γλαφυρό τρόπο, διάβασε το αγαπημένο της απόσπασμα από το βιβλίο, δημιουργώντας στο κοινό έντονη συγκίνηση.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Ο ιταλός ευγενής Πάολο ντι Ριβόλι, ρομαντικός, ιδεολόγος και λάτρης της μετακίνησης, ταξιδεύει ως πολεμικός ανταποκριτής στις περιοχές της ιταλικής χερσονήσου και των Βαλκανίων όπου συνεχώς ξεσπούν επαναστάσεις. Κυνηγημένος για τις φιλελεύθερες ιδέες του από την αυστριακή διοίκηση της Τεργέστης, καταφεύγει με την οικογένειά του στην Κέρκυρα. Οι απόγονοι του θα αναμιχθούν με ντόπιες οικογένειες και θα παρασυρθούν στη δίνη της ιστορίας υπερασπιζόμενοι τα όνειρα και τις ιδέες τους.

Το βιβλίο παρακολουθεί τις ζωές τους από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα περίπου. Η Τεργέστη των Αψβούργων, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και η Κωνσταντινούπολη στην εποχή της Αντάτ, αποτελούν το σκηνικό όπου κινούνται οι πρωταγωνιστές του Καφέ Ρουαγιάλ, καθώς χαράσσουν την πορεία τους μέσα στον χρόνο.

Η συνέχεια βρίσκεται στο ίδιο το βιβλίο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.