Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ετοιμάζονται να υποδεχθούν ξανά το κοινό. Μετά τις δύσκολες μέρες που περάσαμε και ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παραμένει ζωντανό και ανακοινώνει το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2020, σε μια ειδική εκδοχή προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες.

Ανακοίνωση έναρξης προπώλησης εισιτηρίων

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι ξεκινά η προπώληση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες και οι ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

24, 25 & 26 Ιουλίου: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ Πέρσες του Αισχύλου

Οι Πέρσες (472 π.Χ.) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.

31 Ιουλίου, 1 & 2 Αυγούστου: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

7, 8 & 9 Αυγούστου: ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ, Όρνιθες του Αριστοφάνη

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

17 & 18 Ιουλίου: ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Live Looping

24 & 25 Ιουλίου: MIHALIS KALKANIS GROUP με τους ΧΑΪΚ ΓΙΑΖΙΤΖΙΑΝ & ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου: ΟΜΑΔΑ ΡΑΦΗ – NOVA MELANCHOLIA – ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ- Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέττι

7 & 8 Αυγούστου: Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – Μ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – Μ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ
«Έχω μάτια στ’ αυτιά» – Η ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ, κείμενο Ζαν Κοκτώ

14 & 15 Αυγούστου: ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ – PRIMAVERA EN SALONICO
με τη συμμετοχή της ΛΑΜΙΑΣ ΜΠΕΝΤΙΟΥ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.