Σήμερα 14 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε μέρος σε εθελοντικές πράξεις και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, ειδικά με αυτό τον τρόπο. Προσφέροντας λίγο από τον χρόνο, μπορεί να σωθεί ένας συνάνθρωπος που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Με την αιμοδοσία δεν σώζεται μόνο η ζωή του ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά και της οικογένειας του. Είναι μία πράξη που συμβολίζει την ζωή και την ελπίδα. Είναι συγκλονιστικό πόση ικανοποίηση και χαρά νιώθεις ξέροντας ότι με την πράξη σου μπορεί να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο. Εξάλλου, ο καθένας μπορεί να βρεθεί στην ανάγκη. Ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο και να χρειαστεί την βοήθεια του συνανθρώπου του. Είναι όμορφο να αισθάνεσαι πως κάποιος σου έσωσε τη ζωή όταν το είχες ανάγκη.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πολίτες έχουν ενημερωθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα. Το ποσοστό των εθελοντών αιμοδοτών έχει αυξηθεί κατά 20% την τελευταία πενταετία. Δυστυχώς το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετό. Πολλά νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα κάνουν έκκληση για αίμα, καθώς τα αποθέματα στις τράπεζες αίματος ολοένα και λιγοστεύουν. Για αυτό γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα σε περίπτωση ανάγκης.

Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι νέοι για το πρόβλημα και να αναλάβουν δράση. Είναι το αύριο της χώρας και πρέπει να ενημερώνονται για τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία και να αναλάβουν δράση. Η αιμοδοσία είναι ένα από αυτά. Είναι μία ανώδυνη πράξη που διαρκεί πέντε λεπτά. Αν αφιερώσει ο καθένας πέντε λεπτά από τον χρόνο του, είναι απίστευτο πόσες ζωές μπορούν να σωθούν.

Η αιμοδοσία δεν αφορά μόνο τα άτομα που χειρουργούνται ή είχαν κάποιο ατύχημα. Χιλιάδες άτομα που ταλαιπωρούνται από χρόνιες ασθένειες χρειάζονται καθημερινά αίμα για αιμοκάθαρση. Τα άτομα αυτά θα ταλαιπωρούνται μέχρι το τέλος της ζωής τους με αυτό το πρόβλημα. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας και να τους απαλύνουμε έστω και λίγο τον πόνο.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να προσφέρουν. Χτες φωταγωγήθηκαν οι Ομπρελίτσες στη Θεσσαλονίκης με κόκκινο χρώμα προς τιμήν της Παγκόσμιας Μέρας Αιμοδοσίας. Είναι μία πράξη που πρέπει να μπει στη ζωή μας για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Μία απλή πράξη που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.