ημέρα

Η 17η Απριλίου έχει θεσπιστεί ως παγκόσμια ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων. Αμερικανικής εμπνεύσεως παγκόσμια ημέρα, που σύντομα έλαβε διεθνείς διαστάσεις και σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες. Στόχος της είναι να κινητοποιήσει παιδιά και νέους από 5 έως 25 ετών, που προσφέρουν κοινωνικό έργο καθημερινά μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Καθιερώθηκε το 1988 από την Youth Service America (YSA) και γιορτάζεται σ’ ένα από τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Απριλίου (17-19 Απριλίου 2020).

Στην Ελλάδα, την οργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας έχει αναλάβει η μ.κ.ο. Έλιξ.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/225

ημέρα

Με αφορμή την ημέρα αυτή καλό είναι να υπενθυμίσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει ο εθελοντισμός για την ανατροφή των παιδιών, την παραγωγικότητα τους και τα μαθήματα αλτρουισμό που προσφέρει. Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι κάθε είδους και ξεκινάει από την ανάγκη των ανθρώπων να προσφέρουν οικειοθελώς, με κέφι και αφιλοκερδώς, δηλαδή χωρίς κανένα κέρδος πέρα από την προσωπική ικανοποίηση και εξέλιξη που επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά.

Δεν είναι λίγα τα έργα που έχουν επιτευχθεί χάριν του εθελοντισμού. Από ταξίδια σε αναπτυσσόμενες χώρες για το χτίσιμο σχολείων και νοσοκομείων,  την εκκαθάριση παραλιών, την εθελοντική εργασία σε νοσοκομεία για την βοήθεια παιδιών με ειδικές ανάγκες, μέχρι και την εθελοντική εργασία σε ένα φοιτητικό site. Όλοι  αυτοί οι άνθρωποι, δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους και του χρόνου τους χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, αλλά βοηθώντας με τον τρόπο τους τον συνάνθρωπο τους και την κοινωνία συλλήβδην.

ημέρα

Πέραν, ωστόσο, από τα συγχαρητήρια που οφείλουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να κινητοποιήσουμε όλο και περισσότερα άτομα, νέα και μη να γίνουν και αυτοί κρίκοι αυτής της οικειοθελούς προσφοράς. Αν είσαι κάτω των 25 χρονών σκέψου κάτι που σου αρέσει να κάνεις και που με αυτό θα προσφέρεις πολύτιμη βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται και κάν ‘το. Αν είσαι μεγαλύτερος και έχεις παιδί, μάθε του από μικρή ηλικία πως το παν δεν είναι να κερδίζεις υλικά αγαθά, αλλά να προσφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς. 

Η Μεγάλη Εβδομάδα…φέτος

Δες το προφίλ μας στο Instagram

Δες τη σελίδα μας στο Fcebook

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.