Ο πλανήτης μας αλλάζει και το ξέρουμε όλοι. Αυτό όμως δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και τα χιλιάδες είδη ζώων που συγκατοικούν μαζί μας στην γη.

Αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ότι παρουσιάζει ένα οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ. Δείχνει τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, τα φυτά, τα οικοσυστήματα του πλανήτη και υπάρχει ένας αφηγητής ο οποίος κάνει τον σχολιασμό του.

Αυτό που κάνει το Our Planet διαφορετικό, παρόλα αυτά, είναι ότι ο αφηγητής και η ομάδα παραγωγής γνωρίζουν και κάνουν συχνές αναφορές στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης μας. Δείχνουν τα ζώα και τα φυτά, αλλά παράλληλα υπάρχει η αίσθηση ότι όλα αυτά που δείχνουν σε πολύ λίγο ενδεχομένως να μην υπάρχουν πλέον.

Παρουσιάζει τα ζώα στα οικοσυστήματα που ζουν και παράλληλα παρουσιάζει την θλιβερή πραγματικότητα και την σκοτεινή μοίρα που θα έχει ο πλανήτης μας αν συνεχίσουμε να τον «σκοτώνουμε». Το αποτέλεσμα είναι heartbreaking, και πραγματικά μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Όταν βλέπεις τις εικόνες αυτές νιώθεις ότι ζούσες σε άγνοια μέχρι τώρα, τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ. Είμαστε τόσο απορροφημένοι στις ζωές μας που ξεχνάμε μερικές φορές ότι συγκατοικούμε με χιλιάδες άλλους οργανισμούς στον πλανήτη, οι οποίοι υποφέρουν κάθε μέρα. Αναγκάζονται να αλλάξουν την ρουτίνα τους, να μεταναστέψουν για να βρουν τροφή και νερό, καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη.

Το ντοκιμαντέρ όμως προσφέρει και λύσεις. Μέσω τις ιστοσελίδας του (https://www.ourplanet.com/en/ ) δείχνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την γη με τον δικό μας τρόπο. Με παραπομπές στην ιστοσελίδα της WWF (http://wwf.panda.org/our_work/projects/our_planet_netflix_wwf_nature_documentary/what_can_i_do/ ) μας δείχνει πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να αλλάξουμε το μέλλον του πλανήτη, γιατί όπως αναφέρει και ο αφηγητής «Φαίνεται απίθανο, αλλά οι άνθρωποι είναι γνωστοί για τις απίθανες πράξεις τους.»

Εκτός από το μήνυμα της σειράς, το ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί με απίθανο τρόπο. Οι σκηνές είναι εξωπραγματικές και δεν έχει υπάρξει ούτε ένα ζώο που να είναι φτιαγμένο μέσω CGI (το ξέρω οτι δεν είναι cgi επειδή ορισμένες φορές είναι τόσο καλά γυρισμένο που φαίνεται ψεύτικο και το είχα ψάξει). Έχει γίνει πραγματικά υπέροχη δουλειά, και θεωρώ ότι πραγματικά αξίζει να το δείτε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.