Όταν τα λόγια αποτυγχάνουν.. τότε κενό;

  Και αν θα θέλαμε να περιγράψουμε αυτό το κενό πως θα το κάναμε; Με λεξεις ; Με ψυχρά συναισθήματα; Απαντήσεις δεν υπάρχουν και ποτέ δεν υπήρξαν όταν πρόκειται για συναισθήματα, καθώς ο καθένας ζει το όνειρο του αλλά και τον εφιάλτη του μόνος του.

  Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε μια κοινωνία που φοβάται να εκφράζεται, να νιώθει, να δείχνει  όλα όσα νιώθει η καρδιά μην τυχόν και θεωρηθεί δεδομένος. Κρυβόμαστε πίσω από λέξεις δίχως νόημα και λογική, σε σκέψεις όπου κυριαρχεί η αρνητική διάθεση και πλευρά. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Σίγουρα ο κόσμος θα ήταν πιο εύκολος και όμορφος αν αφήναμε τον εαυτό μας ελεύθερο. Αν δεν θωράκιζαμε το μυαλό μας αλλά και την καρδιά μας προκειμένου να μην δεχτούμε το αίσθημα  της απογοήτευσης. 

  Εσείς έχετε χάσει ευκαιρίες στη ζωή σας επειδή φοβηθήκατε να εκφράσετε όσα θέλατε; Σε έναν φίλο, σε μια συνέντευξη για δουλειά, σε μια παρέα, παντού κάνουμε δεύτερες σκέψεις και διστάζουμε να δείξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Άσε το παρελθόν στην ακρη ή κράτησε το για στιγμές που θα σου χρειαστούν αλλά μην το αφήνεις να στέκεται εμπόδιο στο σήμερα. 

  Και όταν τα λόγια αποτυγχάνουν τότε υπάρχουν τα μάτια για να εκφράσουν όσα το άτομο δεν λέει! Ωστόσο δεν γίνεται πάντα ευδιάκριτο από όλους! Και αν θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα μέσα από αυτές τις σκέψεις που μοιράστηκα μαζί σας σίγουρα αυτό θα ήταν να τολμάτε ! Να τολμάτε να ζητήσετε αυτό που θέλετε, να διεκδικήσετε αυτό που ποθείτε, να φωνάξετε αυτό που νιώθετε!

  Και όταν υπάρχουν στιγμές που οι λέξεις δεν βγαίνουν από μέσα σας ή δεν ξέρετε ποιες λέξεις να διαλέξετε για να εκφράσετε όλα όσα έχετε στον εσωτερικό σας κόσμο τότε μιλήστε με τις πράξεις. Αυτές ξέρουν καλύτερα! 

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

Ενημερώσου για το project μας Giving Sight by beasty press

Η ευτυχία δεν χαρίζεται

   

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.