Για άλλη μια χρονιά πραγματοποίηθηκε μια από τις πιο πολυαναμενώμενες εκδηλώσεις του 2016 και αυτή δεν είναι άλλη από το AthensCon. Όπως και πέρσι, στις 3-4 Δεκεμβρίου το πιο μεγάλο συνέδριο της χώρα, με ποικίλες επιρροές από αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού, έλαβε χώρα στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

Το AthensCon είναι η δικαίωση για όλους όσους επιλέγουν να γεμίζουν καθημερινά την ζωή τους διαβάζοντας comics, πηγαίνοντας πιστά στον κινηματογράφο,βλέποντας σειρές Anime, παίζοντας πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια,old school αλλά και καινοτόμα video games αλλά και να γνωρίσουν από κοντά μεγάλα ονόματα cosplayer και τους αγαπημένους τους σκιτσογράφους. Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη των πιστών fan αλλά και πολλών χορηγών.

Την επίσημη σελίδα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε και στον παρακάτω ιστότοπο: http://www.athenscon.gr/el/

Μέσα σε δύο μόνο μέρες δόθηκαν στο κοινό τόσες ευκαιρίες για διαγωνισμούς, δράσεις και αγορές που ήταν αδύνατο για ένα άτομο να τα κάνει όλα. Φυσικά με αυτό τον τρόπο κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος και χωρίς κάποια απασχόληση. Ενδεικτικά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα Playstation 4 από διαγωνισμό της εταιρείας. Ακόμα όμως και να μην έβγαινε κάποιος νικητής και μόνο η συμμετοχή του στο διαγωνισμό του εξασφάλιζε ένα πλήρες βιβλίο σχετικά με την τέχνη του πασίγνωστου παιχνιδιού Tekken. Επίσης η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς ΝΥΧ διεξήγαγε έναν διαγωνισμό μέσω Instagram. Οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να βγάλουν μια φωτογραφία στο περίπτερο της NYX και να ανεβάσουν την φωτογραφία του στο Instagram με hashtag #nyxcosmeticsathenscon. Η νικήτρια θα είναι αυτή με τα περισσότερα likes. Φυσικά αναζητούσαν κατά βάση κοπέλες με έξυπνο ντύσιμο ή μακιγιάζ  για να αναδείξουν και τη δουλειά τους μέσα από τον διαγωνισμό.

Κάποιες άλλε δράσεις στις οποίες είχαν την ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να συμμετάσχουν ήταν στην επίλυση γρίφων για να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια σε Escape Rooms, στην δημιουργία φιγούρων Warcraft, να παίξουν επιτραπέζια και lego αλλά και να δοκιμάσουν τη νεότερη έκδοση του Occulus.

Δοκιμάζοντας το Occulus Rift

Δημιουργώντας φιγούρες χαρακτήρων από το περίφημο Warcraft

Παίζοντας επιτραπέζια

Αγορές Comic, σκίτσων και Amibo(Φωτογραφία από Αριστομένη Καραγέωργο)

Fighting Ring

 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους περίφημους Cosplayers που πλημμύρισαν την εκδήλωση. Άτομα παθιασμένα με κάποιον χαρακτήρα ταινίας, video game ή anime αποφασισμένα να τον ενσαρκώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δημιουργώντας το κουστούμι μόνοι τους εξολοκλήρου από την αρχή και μιμούμενοι τον ίδιο αυτό χαρακτήρα έδωσαν μια άλλη νότα στην ατμόσφαιρα. Επίσης οι ίδιοι οι Cosplayer διέθεταν προς πώληση πολλές από τις δημιουργίες τους και μάλιστα σε τιμές ευκαιρίας. Το beasty press είχε την τιμή να αποσπάσει κάποιες δηλώσεις από δύο Cosplayers που όπως φάνηκε αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό καθώς όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες υπήρξαν πιστές απομιμήσεις των ηρώων που επέλεξαν.

 

 

 

Αρίστος Καραγέωργος, 21 χρονών- Cosplaying: Arrow- Oliver Queen

Θέλω να μας πεις λίγο για την εμπειρία που βιώνεις σήμερα στο AthensCon. Πως νιώθεις, τι συναισθήματα σου δημιουργούνται ως Cosplayer που βλέπεις το κόπο σου να αποδίδει και τον κόσμο να θέλει να φωτογραφηθεί μαζί σου;

Πρώτη φορά κάνω τέτοιο Cosplay, σε τόσο επαγγελματικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Athenscon που έρχομαι για δεύτερη φορά. Είναι όντως καταπληκτική εμπειρία, δεν προλαβαίνω να κάνω πέντε βήματα και με σταματάνε για φωτογραφία είτε για από φωτογράφους της έκθεσης είτε από απλούς επισκέπτες και άλλους cosplayers. Είναι όντως μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Χαίρομαι που ξεκίνησα και εγώ το Cosplay ελπίζω να υπάρξουν περισσότερες αντίστοιχες εκδηλώσεις και φυσικά και άλλο Athencon γιατί για εμένα το Athenscon είναι ένας τόπος ελευθερίας, ένας συνδυασμός του κόσμου των comics,των ταινιών, του gaming και της περιπέτειας.  Αποτελεί λοιπόν την κατάλληλη ευκαιρία για κάποιον να μεταμφιεστεί και να διασκεδάσει κάνοντας την πλάκα του. Είναι το όνειρο κάθε geek.

Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο χαρακτήρα; Τι συναισθήματα σου βγαίνουνε φορώντας αυτή τη στολή;

Ο Green Arrow ή αλλιώς Arrow αλλά και γνωστός ως Oliver Queen είναι από τους ήρωες που σε εμπνέουν. Δεν έχει υπερδυνάμεις, σαν τον Batman ας πούμε, αλλά αυτός είναι άλλη περίπτωση. Εξελίχθηκε περισσότερο ως ήρωας και έφτασε πιο ψηλά. Κάθε χρονιά που περνάει στη σειρά του γίνεται όλο και καλύτερος και στην καλή του πλευρά και στην κακιά του πλευρά. Επίσης η τοξοβολία είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι ως άθλημα. Έτσι είπα να βάλω το χόμπι μου και τον ήρωα που αγαπάω μαζί σε ένα. Έτσι επέλεξα το πρώτο μου Cosplay να είναι ο Green Arrow.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος Cosplayer δέχθηκε δώρο και σκίτσο από τον γνωστό σκιτσογράφο Κώστα Παντούλα. Ο ίδιος δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με τη δουλειά που είχε κάνει ο παραπάνω Cosplayer τόσο όσο να του χαρίσει και το σκίτσο του αγαπημένου ήρωα.

Φωτογραφία από τον Αριστομένη Καραγέωργο

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κώστα Παντούλα θα βρείτε στον παρακάτω ιστότοπο: http://www.tabula.gr/Pages/pantoulas.html

Παναγιώτης Ντουσαϊτης, 22 χρονών-Cosplaying: Nightwing- Dick Grayson

Και εμένα είναι η πρώτη μου φορά που κάνω Cosplay. Μου δημιουργεί θετικά συναισθήματα, γιατί είναι και η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι το Athenscon ντυμένος. Τώρα γιατί επέλεξα τον Nightwing. Toν επέλεξα λοιπόν κατά βάση για 2 λόγους. Πρώτον ψάχνει και σκέφτεται πριν ενεργήσει και δεύτερον γιατί μου αρέσει που είναι ένας πιο σκοτεινός και μυστηριώδης χαρακτήρας. Πιστεύω ότι ο Dick Greyson ή αλλιώς Nightwing όπως τον ξέρουμε από τα comic είναι ένας χαρακτήρας ο οποίο έχει ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν έχοντας από παλιά  χάσει τους γονείς του.

Έγινε παραπάνω αναφορά για ξεχωριστούς καλεσμένους, αλλά δεν σας είπαμε τον σημαντικότερο. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο R2-D2 από το γνωστό Franchise του Star Wars. Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Ένας ολοζώντανος R2-D2 περιφερόταν στην έκθεση και έριχνε τη ματιά του .

Σε κάθε περίπτωση όλοι έμεινα ικανοποιημένη και η εκδήλωση στάλθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ευχόμαστε λοιπόν να συνεχίσει η εκδήλωση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο διότι οι fans των προαναφερθέντων αντικειμένων δεν είναι λίγοι και έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο event να τους ενώνει και να τους φέρνει κοντά. Το AthensCon αποτελεί πλέον έναν χώρο έκφρασης και απόλυτης ελευθερίας. Μια εκδήλωση που πρέπει να καθιερωθεί σαν παράδοση και να υπάρξουν ακόμα πολλές όμοιές της.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Πολλάτου

Φωτογραφίες: Σταυρούλα Πολλάτου(εκτός από όσες αναφέρθηκε άλλο όνομα)

4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.