Αυτές τις μέρες λόγω καλοκαιριού όλη μας ψάχνουμε τουλάχιστον μία μέρα για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, το άγχος και την πίεση και να κάνουμε κάτι για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε ενέργεια για τον χειμώνα. Κάποιοι έχουν φύγει ήδη διακοπές,  κάποιοι άλλοι όμως δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν θέλουν να φύγουν για πολλές μέρες λόγω της κατάστασης που ζούμε με τον ιό που μπορεί να φοβούνται, λόγω οικονομικής δυσκολίας, λόγω άδειας από την δουλειά κ.α.

Εμείς παρακάτω σας έχουμε κάποιους προορισμούς που μπορείτε να επισκεφτείτε έστω για μία ημέρα και με ελάχιστα χρήματα.

Οι προτάσεις μας για την μονοήμερη που θα θέλατε να πάτε αυτές τις μέρες

1.Σαλαμίνα

Το κόστος

Η Σαλαμίνα είναι μία από τους πιο κοντινούς προορισμούς που μπορείτε να επισκεφτείτε. Μπορείτε να πάτε από δύο μέρη, η μία είναι από τον Πειραιά στο λιμάνι που είναι 20λεπτά διαδρομή και η δεύτερη από το Πέραμα που είναι 10λεπτά διαδρομή. Το κόστος στα εισιτήρια είναι 8Ε μετ’ επιστροφή, μέσα στην τιμή είναι και η μεταφορά από το λιμάνι μέχρι την περιοχή που θέλετε και τα έξοδα για το φαγητό, αλλά μην σας ανησυχεί αυτό δεν θα πάει πάρα πολύ διότι έχει λογικές τιμές σαν νησί.

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε

Έχει πολύ ωραίες παραλίες, όπως στην Ψιλή Άμμο, στα Σελήνια, στα Βασιλικά, στο Αιάντειο κ.α. Έχει πολλά αξιοθέατα να δείτε όπως ο Μεσαιωνικός Πύργος, το Μοναστήρι της Φανερωμένης, το Ευριπίδειο θέατρο κ.α. Επίσης θα μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στα μαγαζιά και στην γύρω περιοχή που θα θελήσετε να πάτε.

2.Αίγινα

Το κόστος

Η Αίγινα είναι 35λεπτά με το δελφίνι από τον Πειραιά. Το κόστος στα εισιτήρια είναι 16Ε μετ’ επιστροφής και τα έξοδα για το φαγητό, αλλά μην σας απασχολεί και πολύ γιατί έχει πολύ λογικές τιμές.

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε

Έχει πολύ ωραίες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως η Αγία Μαρίνα, το Νησί Μονή, τα Λουτρά Σουβάλα κ.α. Έχει πολλά αξιοθέατα μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως τον Ναό της Αφαίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α. Επίσης θα μπορέσετε να κάνετε την βόλτα σας, να δείτε την ομορφιά του νησιού και να δείτε και την αγορά που έχει το νησί.

3.Αγκίστρι

Το κόστος

Το Αγκίστρι είναι 55λεπτά, από τον Πειραιά και γίνετε και μέσω Αίγινας και απευθείας. Το κόστος στα εισιτήρια είναι 26Ε μετ’ επιστροφή και τα έξοδα για το φαγητό.

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε

Στο Αγκίστρι μπορείτε να επισκεφτείτε τις πολύ ωραίες παραλίες, όπως τα Δραγονέρα, το Μεγαλοχώρι, την Σκάλα κ.α. Στο νησί υπάρχουν πολλά μαγαζιά που μπορείτε να δείτε. Επίσης έχει πολύ ωραία μέρη, να περπατήσετε και το νησί είναι γεμάτο πεύκα και για όσους αγαπούν την πεζοπορία προφέρεται για περπάτημα.

4.Ναύπλιο

Το κόστος

Το Ναύπλιο είναι μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Το κόστος στα διόδια είναι 13Ε μετ’ επιστροφή και τα έξοδα για το φαγητό.

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε

Έχει πολύ ωραίες παραλίες που μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, όπως η Παραλία Καραθώνα, την Παραλία Καστράκι, την Παραλία Άγιος Νικόλαος-Κονδύλι κ.α. Μπορείτε να δείτε να αξιοθέατα που έχει,  όπως το Φρούριο Παλαμηδίου, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου κ.α. Επίσης έχει φανταστικά μέρη, να περπατήσετε, να δείτε την αγορά που έχει και να δείτε την ομορφιά της πόλης.

5.Χαλκίδα

Το κόστος

Η Χαλκίδα είναι μία ώρα και κάτι από την Αθήνα. Το κόστος στα διόδια είναι 7Ε μετ’ επιστροφή και τα έξοδα για το φαγητό.

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε

Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στις φανταστικές παραλίες που έχει, όπως την Παραλία Αγίου Ανδρέα Μαλακώντα, το Κουρέντι, τις Αλυκές ή Ιππόκαμπος κ.α. Έχει αξιοθέατα, που μπορείτε να δείτε, όπως την Παλιά Γέφυρα Χαλκίδας, το Κάστρο Καράμπαμπα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας κ.α. Επίσης έχει πολύ ωραία μέρη, να περπατήσετε, να δείτε τα μαγαζιά και την ομοργιά της πολής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.