Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ερμοφίλη Τσότσου παρουσιάζουν την περιπέτεια εξερεύνησης, με τίτλο «Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο τυφλός επισκέπτης».

Μέσα από γρήγορους διαλόγους για μουσική, ποίηση, φιλία, σχέσεις, τεχνολογία, αλλά και τη μνήμη, την κληρονομιά, την κοινωνία και τον έρωτα βλέπουμε τους προβληματισμούς του κεντρικού μας ήρωα στον δρόμο προς το μεγάλωμα.

Οπισθόφυλλο

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μας καλεί να γνωρίσουμε τον εντεκάχρονο Διονύση. Με χιούμορ, ευαισθησία και φαντασία, μας αφήνει να τον ακολουθήσουμε στις περιπέτειές του και στις εσωτερικές του αναζητήσεις. Ο Διονύσης, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του, είναι γεμάτος απορίες και ανησυχίες που τον οδηγούν σε καινούργια μονοπάτια και πρωτόγνωρα ταξίδια. Με όρεξη και ανυπομονησία και χωρίς επικρίσεις για ό,τι βλέπει, αναρωτιέται και με τολμηρή κρίση επιχειρεί να μετατρέψει τις δυσκολίες που βρίσκονται εσωτερικά του σε δημιουργικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες και επιθυμίες.

Μέσα από γρήγορους διαλόγους για μουσική, ποίηση, φιλία, σχέσεις, τεχνολογία, αλλά και τη μνήμη, την κληρονομιά, την κοινωνία και τον έρωτα βλέπουμε τους προβληματισμούς του στον δρόμο προς το μεγάλωμα. Μαζί με την Ξανθίππη, τη μαγική του φίλη, που δεν την αποχωρίζεται ποτέ, την παραδιπλανή γιαγιά, την ανιψιά που αποφάσισε να μείνει στη Χώρα μας, τον κύριο Λάμπρο με το λευκό του μουστάκι, τον τυφλό επισκέπτη που αποφάσισε να εμφανιστεί προς το τέλος του βιβλίου και τέλος… εμένα, τον αφηγητή σας, ο Διονύσης μεγαλώνει και μαζί του μεγαλώνουμε και εμείς σε ένα βιβλίο που συνεχίζεται… και απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και άνω, καθώς και σε μεγάλους που θέλουν να θυμηθούν.

Η Συγγραφέας

Η Ερμοφίλη Τσότσου, αν και γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, αποφάσισε να μεταπηδήσει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, όπου και ζει μόνιμα. Η πόλη ισχυρίζεται ότι της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τη γραφή, σαν κάτι αναπάντεχο. Έτσι -ανήσυχα και συγχρόνως αβίαστα- ξεδιπλώθηκαν λέξεις στο χαρτί και μετά από πλήρη αφοσίωση στον γραπτό λόγο της ποίησης, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο: «Ώρες Ανησυχίας» (εκδ. Σμίλη, 2018).

Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν σύντομα σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά όπως και σε Ανθολογίες. Απέσπασε το Β’ Βραβείο Ποίησης στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018 από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγων και Επιστημών Ελλάδος.
Στην πορεία, και σχεδόν παράλληλα με την ποίηση, ακολούθησε και ο πεζός λόγος που της ξύπνησε αμφίδρομες διαδικασίες και μηχανισμούς, ώστε να μπει στην πρόκληση να γράψει για έναν ευαίσθητο και ιδιαίτερο τομέα, όπως είναι η παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται οι πρώτες της σκέψεις ως συγγραφέας αλλά και ως αναγνώστης του βιβλίου. Ο πειραματισμός είναι κάτι που θέλει να τη συνοδεύει και να τη συντροφεύει. Η Χώρα της, που υπεραγαπά, καθώς και ο ήρωάς της είναι «το καλύτερο αγαθό του κόσμου όλου», όπως υπογραμμίζεται και μέσα στο βιβλίο.

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο τυφλός επισκέπτης
Συγγραφείς: Ερμοφίλη Τσότσου
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12 ευρώ
Σελίδες: 190
ISBN: 978-960-626-151-0

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.