Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το βιβλίο «Ο Αρχηγός: Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου» του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά. Ο Δημήτρης Ψαρράς υπήρξε μέλος της ομάδας του Ιού» της Ελευθεροτυπίας και ερευνά πολλά χρόνια τώρα το φαινόμενο ΧΑ. Το παρόν βιβλίο αποτελεί το τρίτο κατά σειρά συγγραφικό έργο του Δημήτρη Ψαρρά για τη Χρυσή Αυγή.

Το παρόν έργο έχει ως πυρήνα του το πρόσωπο του Ν. Μιχαλολιάκου και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα πως μια οργάνωση που πριν τριάντα χρόνια βρισκόταν πέρα από την πολιτική ζωή του τόπου βρέθηκε να κατέχει την Τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε καθοριστικός για αυτή την εξέλιξη. Ένας Έλληνας Φίρερ που δρα σύμφωνα με τον ιδεολογικό του πρόγονο. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο με χρήσιμες πηγές και βιβλιογραφία.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν τις τελευταίες εκλογικές εξελίξεις και την έξοδο της ΧΑ από τη Βουλή. Την ίδια ώρα η δίκη οδεύει στην ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας. Στο δικαστήριο αναμένεται να προσέλθουν τους επόμενους μήνες και να απολογηθούν τελευταίοι ο αρχηγός και οι πρώην βουλευτές του κόμματος, που είναι αντιμέτωποι με διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από το οπισθόφυλλο:

Επί τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Στο ίδιο συμπέρασμα συγκλίνουν και όλες οι μελέτες ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και δημοσιογράφων, οι οποίοι διερευνούν τους λόγους που στέριωσε στη χώρα μας ένα παρόμοιο πολιτικό μόρφωμα. Πώς είναι δυνατόν να αναπαράγεται επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, στη χώρα μας, μια οργάνωση η οποία προπαγανδίζει ανοιχτά την «κοσμοθεωρία» του ναζισμού και ασκεί οργανωμένη δολοφονική βία εναντίον όσων θεωρεί «υπανθρώπους»; Και πού οφείλεται το γεγονός ότι μια παρόμοια οργάνωση κατόρθωσε να εισαγάγει τον υπόκοσμο στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Το μυστικό της μακροζωίας της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απολύτως προσωποπαγές σχήμα. Είναι όχι απλώς δημιούργημα, αλλά απόλυτο εξάρτημα ενός ανθρώπου. Η Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με τον Αρχηγό της περισσότερο από κάθε άλλο ομοειδές πολιτικό μόρφωμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό της επιτρέπει να ελίσσεται, να μετασχηματίζεται με ποικίλους τρόπους, να λουφάζει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά και να εκμεταλλεύεται κάθε νέα ευνοϊκή συγκυρία. Δεν είναι, επομένως, δυνατόν να δοθούν οριστικές απαντήσεις για το «αίνιγμα Χρυσή Αυγή», αν δεν απαντηθεί το «αίνιγμα του Αρχηγού» της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.