Σαν σήμερα το 1944 γεννήθηκε ο Άγγλος μουσικός και τραγουδιστής Τζο Κόκερ και για αυτόν τον λόγο σας παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα προς τιμήν του.

Joe Cocker - Festival du Bout du Monde 2013 - 068.jpg

Ο Βίος Του

Είναι Άγγλος τραγουδιστής και μουσικός στο είδος του μπλουζ και του ροκ με μια ιδιαίτερη σόουλ φωνή και για αυτόν τον λόγο έκανε τεράστια επιτυχία.Έγινε γνωστός το 1968 όταν έκανε διασκευή του τραγουδιού “With A Little Help From My Friends” των Beatles.Γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας και ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος.Την πρώτη του επαφή με την μουσική σκηνή είχε στα 12 του έτη όταν συμμετείχε στο συγκρότημα του μεγαλύτερου αδελφού του Βίκτωρ ως τραγουδιστής.Το 1960 δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με όνομα “The Cavaliers” και ξεκίνησαν με το να εμφανίζονται σε τοπικά club.Όμως,έναν χρόνο αργότερα το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Τζο εγκατέλειψε το σχολείο με αποτέλεσμα να εργάζεται ως τεχνικός εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.Το 1961 ίδρυσε άλλο συγκρότημα με όνομα “Vance Arnold And The Avengers” όπου πάλι για αρχή έκαναν εμφανίσεις σε club της περιοχής,αλλά το 1963 άνοιξαν την συναυλία των Rolling Stones και το επόμενο έτος ο Τζο υπέγραψε συμβόλαιο με την Decca όπου έγινε ηχογράφηση διασκευής των Beatles.Το 1964 σχημάτισε νέο γκρουπ με όνομα “Joe Cocker’s Big Blues” όπου κυκλοφόρησαν ένα μικρό LP όπου ξεχώρισαν κάποιες διασκευές.Όπως προανέφερα προηγουμένως το 1968 έκανε διασκευή τραγουδιού των Beatles όπου έφτασε στο νούμερο 1 των αγγλικών charts.Μέσω αυτής της επιτυχίας άρχισε καριέρα στις ΗΠΑ και το 1969 δημιούργησε ένα πολυμελές συγκρότημα τους “Mad Dogs & Englishmen” όπου για δύο χρόνια έκαναν περιοδείες.Ο Τζο ήταν αρκετά εθισμένος με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά,έτσι το 2014 απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών από καρκίνο στον πνεύμονα.

Δισκογραφία

  • With a Little Help from My Friends (1969)
  • Joe Cocker! (1969)
  • Mad Dogs & Englishmen (Live, 1970)
  • Joe Cocker (1972)
  • I Can Stand a Little Rain (1974)
  • Jamaica Say You Will (1975)
  • Stingray (1976)
  • Luxury You Can Afford (1978)
  • Sheffield Steel (1982)
  • Civilized Man (1984)
  • Cocker (1986)
  • Unchain My Heart (1987)
  • One Night of Sin (1989)
  • Night Calls (1991/ΗΠΑ: 1992)
  • Have a Little Faith (1994)
  • Organic (1996)
  • Across from Midnight (1997)
  • No Ordinary World (1999/ΗΠΑ: 2000)
  • Respect Yourself (2002)
  • Heart & Soul (2004/ΗΠΑ: 2005)
  • Hymn for My Soul (2007/ΗΠΑ: 2008)
  • Hard Knocks (2010/ΗΠΑ: 2012)
  • Fire It Up (2012)

Αποτέλεσμα εικόνας για τζο κόκερ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.