Ninja

Τους έχουμε δει σε ταινίες να χρησιμοποιούν όπλα, να δολοφονούν και να εκτελούν πράξεις σε μη πραγματικές σκηνές. Τίποτα από αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους πολεμιστές ninja, αναφορικά με τον πνεύμα τους, την αρχαία πολεμική τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

ninja
Πηγή: Pinterest
Η αρχή του Ninjutsu

Η παράδοση του Ninjutsu αρχίζει 2.000 χρόνια πριν από την εποχή μας και χαρακτηρίζεται ως η τέχνη της ”μυστικής διείσδυσης” ή η τέχνη του να δρας αόρατος. Οι ninja λειτούργησαν ως μυστικοί πράκτορες κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού μεσαίωνα, υπηρετώντας διάφορους φεουδάρχες (13ος-17ος αιώνας), με έδρα τους τις επαρχίες Iga και Koga. Υπήρξαν 25 ομάδες που άνθησαν τη χρυσή εποχή του Ninjutsu (1.192-1.333). Όταν ενώθηκε η Ιαπωνία υπό την εξουσία του Hydejoshi Tojutor, οι ομάδες αυτές εκδιώχθηκαν και πολλοί αρχηγοί και δάσκαλοι εξοντώθηκαν ή τράπηκαν σε φυγή.

Αν και οι ninja ειδικεύονταν σε μεθόδους σαμποτάζ, κατασκοπίας, απαγωγών, εκβιασμών και εμπρησμών, είχαν ως στόχο να προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τη γνώση του σύμπαντος. Η εκπαίδευση τους άρχιζε παράλληλα με τη γέννησή τους.

Στη παιδική ηλικία μάθαιναν τις χρήσεις όλων των όπλων και των εργαλείων του Ninjutsu. Εκτός, όμως, από αυτό τις ήμερες και τις νύχτες σκαρφάλωναν δέντρα, διέσχιζαν ποταμούς και διένυαν μεγάλες αποστάσεις. Η εξάσκηση περιλάμβανε ακόμα αντοχή χωρίς αναπνοή μέσα στο νερό, αναρρίχηση σε τοίχους και λοιπά εμπόδια.

Στην εφηβεία μελετούσαν την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών, φαρμάκων, δηλητηρίων και ισχυρών εκρηκτικών. Παράλληλα μάθαιναν συνταγές και μεθόδους υγιεινής δυναμικής διατροφής.

Με αυτή την διαπαιδαγώγηση οι πολεμιστές ninja προετοιμάζονταν για της δυσκολίες τις μελλοντικής τους ζωής. Αντοχή στο τσουχτερό κρύο, να μένουν ακίνητοι για ώρες σε μια κρυψώνα και να νηστεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όσον αφορά το πνεύμα και τη ψυχή τους, φρόντιζαν να παραμένουν ψύχραιμοι και να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Μεγάλο ρόλο για τη επιβίωσή τους έπαιζε η δυνατότητα να μην σκέφτονται όποτε αυτή επιθυμούσαν, για να συγκεντρώνονται την ώρα της μάχης. Το βασικό στοιχείο της πνευματικής εκπαίδευσης ήταν η ύπνωση, η οποία κατάγεται από την τέχνη siai-minjitsu.

ninja
Πηγή: Pinterest
Ενδυμασία

Δρούσαν τη νύχτα και γι αυτό η ενδυμασία τους ήταν μαύρη. Φόραγαν ζακέτες, οι οποίες διέθεταν πολλές τσέπες, που ήταν ειδικά φτιαγμένες για να δέχονται τα ανάλογα όπλα. Στο πρόσωπο φορούσαν κουκούλα και τα παντελόνια τους ήταν φαρδιά σαν φούστες. Η στολή επέτρεπε τη φιλοξενία θηκών για τροφή και ένα σάκο με αναρριχητικά εργαλεία, γραφική ύλη και φάρμακα. Το σπαθί περνούσε στην πλάτη για μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων.

Πηγή: Pinterest
Έξι βασικοί κανόνες των ninja

Για τη διασφάλιση της επιτυχίας των μυστικών τους ακολουθούσαν έξι βασικούς κανόνες. Ανωνυμία, αναγνώριση των εχθρικών στόχων, συλλογή απορρήτων πληροφοριών, παραπλάνηση του αντιπάλου, αναγνώριση των τακτικών που χρησιμοποιεί ο εχθρός και απόκρυψη των μεθόδων που μεταχειρίζονταν οι ίδιοι.

Στη ζωή του ninja δεν υπήρχε χώρος για μετριότητα ή δισταγμό. Από τη γέννησή του ως το θάνατό τους επιζητούσε τη  σωματική και πνευματική τελειότητα. Γι αυτό το Ninjutsu ήταν και είναι ένας τρόπος ζωής, που θέλει την καρδιά ”καθαρή” σαν διαμάντι, όπως αναφέρει ο σημερινός δάσκαλος και ηγέτης, Masaaki Hatsumi.

Πηγή: Pinterest

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.