Πηγή: pinterest.com| Προφίλ: @aurelia popovici

New Year’s Resolutions

Η αλλαγή του έτους, σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για τον κάθε άνθρωπο. Για τους περισσότερους αποτελεί μία ευκαιρία για αλλαγές τόσο προσωπικής όσο και κοινωνικής φύσεως. Κάθε έτος λοιπόν, συνηθίζουμε να θέτουμε ορισμένους στόχους στον εαυτό μας που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα άγραφο συμβόλαιο που υπογράφουμε με τον εαυτό μας. Εν έτει 2020, όμως, οι επιθυμίες μας έχουν επαναπροσδιοριστεί δημιουργώντας μία νέα λίστα στόχων για την νέα χρονιά.

Το 2020 ήταν μία χρονιά που μας δημιουργεί μία αίσθηση ανυπομονησίας για το νέο έτος που πλησιάζει. Μία αίσθηση που για τον κάθε άνθρωπο είναι ξεχωριστή όμως όλων συγκλίνει στο ίδιο σημείο. Αυτό της ευγνωμοσύνης για όσα κατέχουμε, που σίγουρα είναι πολλά. Οι στόχοι της νέας χρονιάς ποικίλουν από άτομο σε άτομο, ωστόσο πάντα υπάρχουν κάποιες προτάσεις που μπορούν να μας δώσουν μία διαφορετική οπτική.

Δημιουργήστε χώρο για τα άτομα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που έλαβα αυτή την χρονιά ήταν η αξία του να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που αγαπάς. Στην φρενίτιδα των υποχρεώσεων και των γοργών ρυθμών της καθημερινότητας, πολλές φορές ξεχνάμε, όσα έχουμε περισσότερο ανάγκη. Φέτος είναι η χρονιά που μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο, αλλά και χώρο σε άτομα που μας ενδιαφέρουν πραγματικά! Άλλωστε η ουσία των πραγμάτων ξεκινά και τελειώνει στην αγάπη.

Πηγή: pinterest.com Προφίλ: A
«Ο χώρος και το περιβάλλον μας επηρεάζουν άμεσα το πώς αισθανόμαστε» σύμφωνα με την Lenore Kantor

Ο προσωπικός μας χώρος είναι το καταφύγιο μας. Μετά από μία δύσκολη μέρα η ανάγκη της επιστροφής σ’ ένα ζεστό περιβάλλον είναι τεράστια. Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να φροντίζουμε τον χώρο στον οποίο διαμένουμε και είμαστε ο εαυτός μας.

resolutions
Πηγή:pinterest.com |Προφίλ: Emily Wells
Διαβάστε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε

Μία συνήθεια, η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη για την καθημερινή διαβίωση, κατά την διάρκεια του 2020 ήταν η ανάγνωση βιβλίων. Είτε πρόκειται για μυθιστορήματα, είτε για βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, όλα έχουν κάτι να σου προσφέρουν και να σε διδάξουν. Άλλωστε ο κόσμος των βιβλίων μπορεί να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα βιβλίο είναι μία μαγική πύλη σε μία άλλη διάσταση», Πηγή: pinterest.com| Προφίλ: John Kremer / Book Marketing Tips
Διατηρήστε ένα ημερολόγιο 

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα αποκτούν μία άλλη διάσταση, όταν τα μοιράζεσαι. Ακόμα και η διατήρηση ενός σημειωματάριου, λοιπόν, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σπουδαία για την καθημερινή εξέλιξη του εαυτού μας. Αρκεί να το συμπεριλάβουμε στους στόχους της νέας χρονιάς.

Επισκεφτείτε μέρη που πάντοτε ονειρευόσασταν 

Την νέα χρονιά σίγουρα θα θέλουμε να αφοσιωθούμε σε καταστάσεις και δραστηριότητες που μας έλλειψαν ιδιαίτερα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα ταξίδια, αλλά και η επίσκεψη σε μέρη που πάντοτε επιθυμούσαμε. Μπορεί αυτό να συνεπάγεται με μία βόλτα σε ένα μέρος της Αθήνας που δεν πρόλαβες να επισκεφτείς. Σε μία πόλη ή και χωριό. Σημασία έχει να μην αφήνεις τον χρόνο να περνά, αλλά να αδράξεις την στιγμή.

Πηγή: pinterest.com | Προφίλ: Emily Vorhies
Επισκεφτείτε περισσότερο την φύση

Ίσως η «μετακίνηση 6» να ήταν απαραίτητη στην καθημερινότητα μας, καθώς αντικρίσαμε μέρη με μία διαφορετική οπτική. Η σωματική άσκηση είναι ψυχική υγεία και οφείλουμε να την διατηρήσουμε και την νέα χρονιά.

Σίγουρα, τα όνειρα για το νέο έτος είναι πολλά και με ένα μειδίαμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μας αδημονούμε για μία καινούρια αρχή. Μην ξεχνάτε, όμως, «Να στοχεύετε ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχετε, θα βρεθείτε ανάμεσα στ’ αστέρια», είπε ο Les Brown. Και με αυτή τη φράση θα ήθελα να κλείσει το κεφάλαιο των Resolutions. Καλή Χρονιά, δημιουργική και ευτυχισμένη! Και αν κάποια εμπόδια προκύψουν, έχουμε την δύναμη να τα ξεπεράσουμε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

 

3 COMMENTS

Comments are closed.