Νέοι τίτλοι παιδικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Γράφημα

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Γράφημα τα παιδικά βιβλία «Το μεγάλο σπίτι», «Οι Άθλοι του Ηρακλή» και «Τι έγινε; τα παρατάμε;».

Το μεγάλο σπίτι

εκδόσεις Γράφημα

Τίτλος: Το μεγάλο σπίτι

συγγραφέας: Χρυσάνθη Νιάκα

σελίδες: 32

isbn: 978-618-5494-03-2

Κατηγορία: Παιδική λογοτεχνία

«Οι Άθλοι του Ηρακλή»

εκδόσεις Γράφημα

Ένας από τους γνωστότερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας μας, ο γενναίος Ηρακλής, μας συστήνεται εδώ αυτοπροσώπως, μέσα από την παράθεση των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του και, πάνω απ όλα,  των περίφημων άθλων και των κατορθωμάτων του. Όμως, μέσα από την προσωπική αφήγηση του ίδιου του ήρωα, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τις πιο μύχιες σκέψεις, τα συναισθήματα και, κυρίως, την προσωπική ματιά του ίδιου του ήρωα στα γεγονότα της ζωής του. Ποιον άθλο απ’ όσους εκτέλεσε ο ίδιος ο Ηρακλής θεωρούσε τον δυσκολότερο; Πώς ένιωθε για την Ήρα και τον Ευρυσθέα που έβαζαν διαρκώς εμπόδια στον δρόμο του και πώς για εκείνους που τον βοηθούσαν; Πώς ήταν τα παιδικά χρόνια του, για τα οποία τόσα λίγα γνωρίζουμε;

Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο δεύτερος τόμος της σειράς «Ελληνική Μυθολογία και Αρχαιότητα», μιας σειράς με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση, η οποία φιλοδοξεί να  αποτελέσει χρήσιμο, όσο και ευχάριστο ανάγνωσμα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά  και για όποιον θέλει απλά να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.

Τι έγινε; τα παρατάμε;

εκδόσεις Γράφημα

Τίτλος: Τι έγινε; τα παρατάμε;

συγγραφέας: Ζωή Τσαρσιώτου

σελίδες: 72

isbn: 978-618-5494-08-7

Εκδόσεις Γράφημα

Κατηγορία: Παιδικά – εκπαιδευτικά εικονογραφημένα βιβλία

3ο Βιβλίο ΣΕΙΡΑΣ: μια περιπέτεια της ομάδας ΑΤΛΑΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.